Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete Hanne De Vet maakt debuut op lange afstand in 70.3 Ironman Melbourne
Hanne De Vet op de tijdritfiets in de Noosa Triathlon (foto: Noosa Triathlon RR)
Nieuws

Triatlete Hanne De Vet maakt debuut op lange afstand in 70.3 Ironman Melbourne

Zaterdagavond 20u07 Belgische tijd staat de Wuustwezelse triatlete Hanne De Vet aan de start van haar allereerste halve triatlon: de 70.3 Ironman Melbourne. In een seizoen waarin ze haar studies en haar stage op de eerste plaat zette, heeft ze nog wel een mooi doel: kwalificatie voor het WK 70.3 Ironman in 2024, in het Nieuw-Zeelandse Taupo van haar vriend Hayden Wilde, die zelf ook een gooi doet naar een WK-slot in Melbourne.

Lotte Wilms en Amelia Watkinson al geklopt

Vetje moet het zondag 12 november 6u07 plaatselijke tijd in Melbourne opnemen tegen een paar toppers. Vooral Lotte Wilms en Amelia Watkinson zijn de grote favorietes, maar Hanne klopte die twee long distance triatletes afgelopen weekend nog in de gerenommeerde Noosa Triathlon in Australië, waar ze knap vierde werd. Het was een non-drafting wedstrijd en dus kon ze al volop wennen aan haar Canyon-tijdritfiets. Voor Hanne wordt het haar eerste halve triatlon. Eerder deed ze wel al ervaring op in het langere werk in de Clash Daytona in 2022, een triatlon over de 1/3de afstand, waarin ze 17de werd. Ze komt in Melbourne ook haar olympische collega Natalie Van Coevorden tegen, die ook haar debuut maakt op de 70.3 Ironman.

Live finish line camera

De 70.3 Ironman Melbourne is te volgen via de Ironman Live Tracker en er is de live finish camera die je op de Youtube pagina van 70.3 Ironman Melbourne kan volgen.