Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Britse triatlete Lucy Buckingham aangereden door auto in 70.3 Ironman Bahrein
Lucy Buckingham wordt afgevoerd naar het ziekenhuis na een ongeval in de 70.3 Ironman Bahrein (foto: Mark Buckingham RR)
Nieuws

Britse triatlete Lucy Buckingham aangereden door auto in 70.3 Ironman Bahrein

De Britse triatlete Lucy Buckingham-Hall is vrijdag in de 70.3 Ironman Bahrein, die bij de mannen door Marten Van Riel werd gewonnen, na 78 km fietsen aangereden door een auto, die na een ongeval met een moto op het fietsparcours terecht kwam. Lucy Buckingham, die op dat moment aan de leiding lag, kon haar wedstrijd nog verderzetten, maar had tijdens de halve marathon veel last van haar heup en finishte uiteindelijk als zevende. Na haar finish werd ze weggevoerd naar het hospitaal voor onderzoek van haar heup en elleboog. De winst in Bahrein ging naar Kat Matthews, zelf in september 2022 nog het slachtoffer van een horror crash toen ze in Houston tijdens een fietstraining zwaar werd aangereden door een wagen.

De dag was goed begonnen voor Lucy Buckingham. De Britse heeft als bijnaam “The Mermaid” en ze bewees dat opnieuw door aan de leiding te gaan in de 1.900 meter zwemmen. In de 90 km fietsen lag ze ruim op kop, tot het bij kilometer 78 fout ging. “Er was een incident tussen een moto en een auto en de auto belandde op het fietsparcours,” laat haar man en ex-triatleet Mark Buckingham weten. “Lucy ging over de motorkap heen. Ze heeft in shock toch nog de wedstrijd uitgedaan, maar ze voelt wel veel pijn. Ze is afgevoerd naar het ziekenhuis om foto’s te laten nemen van haar heup en elleboog,” aldus Mark Buckingham.

Het is verbazingwekkend dat Buckingham nog de finish haalde, al zat een podium er door de omstandigheden niet meer in. Toch haalde ze de streep nog als zevende op karakter op net geen vijf minuten van winnares Kat Matthews. Die Kat Matthews werd zelf het slachtoffer van een zwaar ongeval in september 2022 toen ze in Houston met onder andere Patrick Lange in training was voor Kona. In Bahrein pakte ze na de Ironman Texas opnieuw een knappe zege. Ze won de 70.3 Ironman Bahrein in 3u59’07 met 36″ op Amelia Watkinson en 1’10 op Caroline Pohle. Bij de mannen ging de winst naar onze landgenoot Marten Van Riel.