Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel na zege in 70.3 Ironman Bahrein “Aangevallen omdat er te veel gestayerd werd”
Marten Van Riel op het podium van de 70.3 Ironman Bahrein (foto: Robrecht Paesen)
Nieuws

Marten Van Riel na zege in 70.3 Ironman Bahrein “Aangevallen omdat er te veel gestayerd werd”

Marten Van Riel heeft vrijdagochtend zijn triatlonseizoen in schoonheid afgesloten met een klinkende overwinning in de 70.3 Ironman Bahrein. Voor Keep It Riel is het al de vierde 70.3 Ironman zege op rij nadat hij in 2019 bij zijn debuut in Xianmen (China) won, in 2022 een wereldrecordtijd neerzette in Abu Dhabi, en onlangs ook de 70.3 Ironman Fortaleza won. Marten was blij met de overwinning, maar was minder te spreken over het stayeren in de kopgroep, meteen ook de reden waarom hij in de tweede helft van het fietsen in de aanval ging.

“Ik ben superblij met mijn overwinning in de 70.3 Ironman Bahrein,” vertelt een blije Marten Van Riel. “Nu vier op vier in mijn 70.3’s, dus ja, daar kan ik enkel maar supertrots op zijn. Het zwemmen was eigenlijk niet heel zwaar, waardoor we wel met een hele groep op de fiets kwamen. De drafting regels werden vrij laks genomen. Daardoor heb ik geprobeerd om halverwege echt een superzware versnelling te plaatsen. Dan zijn we met de drie sterkste fietsers weggeraakt (met Wilhelm Hirsch en Alistair Brownlee – redactie) en we hebben het dan wel fair kunnen spelen en zijn met een kleine 2 minuten voorsprong in de wissel gekomen.”

“In het lopen heb ik die voorsprong ongeveer kunnen houden, maar het was wel enorm zwaar om dat te houden. Ik was na het fietsen wel redelijk kapot. Maar we behouden de win streak, vier op vier. Echt superblij om deze bij op mijn palmares te zetten,” aldus Marten. Voor Keep It Riel was het meteen ook het seizoenseinde. In 2024 gaat de focus opnieuw op de Olympische Spelen in Parijs maar later dat jaar volgt ook nog het WK 70.3 Ironman in Taupo. Marten liet al weten dat hij na de Spelen volop voor de langere afstand kiest.