Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lotte De Vet zet kers op de taart met fantastische zege in Hel van Kasterlee
Lotte De Vet wint de Hel van Kasterlee 2023 (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Lotte De Vet zet kers op de taart met fantastische zege in Hel van Kasterlee

De Wuustwezelse triatlete Lotte De Vet heeft na twee tweede plaatsen zondag voor het eerst de Hel van Kasterlee gewonnen. De verschillen bleven de hele dag erg klein tussen de vrouwen en vooral An Ravestijn bleef lang aandringen bij Lotte De Vet, maar in de 30 km lopen maakte Groot Vetje het verschil. Ze pakte in Kasterlee haar grootste zege uit haar carriere, als kers op de taart van een mooi seizoen waarin ze het wereldrecord marathon lopen met een rolstoel verpulverde en finishte het WK Ironman in Hawaii.

Lotte ging al in de eerste 15 km lopen in de aanval. Als eerste kwam ze de wissel binnen, op de voet gevolgd door An Ravestijn. Het werd een plaats die ze niet meer zou afgeven voor de komende negen uur. Karen Steurs volgde een vijftal minuten later.

Op de fiets bleven Lotte en An bij elkaar in de buurt, maar in de achterhoede zette Stefanie Adam de aanval in. Zij wist door te stoten van de zevende naar de derde stek om zo met zicht op podium aan het lopen te starten.

Lotte wist An definitief achter te laten tijdens de eerste loopronde, Karen wipte terug over Stefanie, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met brons.

Uitslag Hel van Kasterlee 2023 vrouwen

Bij de mannenen won Lotte’s streekgenoot Geert Lauryssen. Een uitgebreid verslag van de mannenrace van de Hel van Kasterlee vind je elders op 3athlon.be.

Herbeleef de liveblog van de Hel van Kasterlee 2023.