Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete rijdt ploegmaatje de dranghekkens in tijdens triatlon – Het beste van 2023
Triatlete Nicole Van der Kaay crasht hard in de nadarhekkens na een zwieper van ploeggenote Alice Betto (foto: 3athlon.nl)
2023 Jaaroverzicht

Triatlete rijdt ploegmaatje de dranghekkens in tijdens triatlon – Het beste van 2023

Het triatlonseizoen 2023 was spectaculair! Dat is het minste wat we kunnen zeggen bij de start van ons traditionele jaaroverzicht, dit jaar gebaseerd op wat de 3athlon.be bezoekers het meest aanklikten en waarop het meest en het felst gereageerd werd. En we beginnen dus in stijl met een op het eerste zicht horrorcrash, die gelukkig goed afliep, maar voor massa’s reacties zorgde. In de Super League Triathlon in Toulouse schakelde de Italiaanse triatlete Alice Betto nota bene haar Nieuw-Zeelandse ploeggenote Nicole Van Der Kaay uit door haar vakkundig in de dranghekkens te zwieperen.

De beelden gingen de wereld rond en er kwamen massaal veel reacties op de volgens velen bewuste actie van Alice Betto. Maar Nicole Van Der Kaay was de eerste om toe te geven dat foutjes gebeuren en vroeg om aardig te blijven tegen Alice Betto. Dat hielp niet echt, want de Italiaanse werd bedolven onder de kritiek, ook al postte ze nadien een videoboodschap waarin ze haar excuses aanbood en nogmaals liet weten dat het absoluut niet expres was. Tussen Nicole en Alice is alles ondertussen weer koek en ei. Van Der Kaay hield geen zware blessures over aan de valpartij. Wij vragen ons nu vooral af of er tegenwoordig nog iemand is in het triatlonpeloton die het wiel durft kiezen van Alice Betto.