Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen winterbreak voor Sam Long, topfavoriet bij eerste 70.3 Ironman triatlon van 2024
Sam Long aan het trainen voor de 70.3 Ironman Pucon in Chili (foto: Sam Long RR)
Nieuws

Geen winterbreak voor Sam Long, topfavoriet bij eerste 70.3 Ironman triatlon van 2024

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en we kunnen al beginnen uitkijken naar de start van het nieuwe triatlonseizoen met dit weekend alvast de eerste internationale halve triatlon van 2024. De 70.3 Ironman Pucon in Chili mag dit jaar de spits afbijten en met Sam Long hebben ze meteen een enorme blikvanger aan de start. De Amerikaanse triatleet is al vroeg op het jaar op zoek naar een slot voor het WK 70.3 Ironman in Taupo in december 2024. “Het is een beetje vreemd om het over ’taperen’ te hebben in plaats van over ‘off-season’ in januari,” zei Sam Long zelf over zijn eerste race van het nieuwe jaar.

“Het is een beetje vreemd om het over ’taperen’ te hebben in plaats van over ‘off-season’ in januari, maar ik vind het geweldig. Nog een paar dagen tot 70.3 Ironman Pucon,” laat Sam Long op Instagram weten. Long won in 2023 maar liefst drie 70.3 Ironman triatlons, maar greep in zijn laatste 70.3 Ironman van het jaar in Indian Wells naast een slot voor Taupo. Hij werd er pas derde achter Casper Stornes en Marc Dubrick. In het Chileense Pucon maakt hij een serieuze kans om zijn kwalificatie voor het WK meteen binnen te halen. Sam Long moet het er opnemen tegen de Argentijn Luciano Taccone, afgelopen jaar winnaar van de Ironman Brasil, thuisfavoriet Martin Ulloa, de bekende Braziliaan Igor Amorelli en de Canadese olympisch triatleet Matt Sharpe.

Gedachten bij ex-winnares Luisa Baptista

Bij de vrouwen zal de wedstrijd ongetwijfeld in het teken staan van de dramatische aanrijding van de Braziliaanse triatlete Luisa Baptista, winnares in Pucon in 2022. Gelukkig gaat het nu weer een stukje beter met Luisa. Ze kan ondertussen weer zelfstandig ademen. De Braziliaanse triatlete werd het slachtoffer van een zwaar verkeersongeval vlak voor kerst. Ze was twee dagen in levensgevaar, maar is ondertussen niet langer in kritieke toestand. Thuisatlete en titelverdedigster Barbara Riveros en de Braziliaanse Pamella Oliveira zijn de grootste favorietes in Pucon op 7 januari.