Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lionel Sanders mikt op WK Iroman in Kona: “Mijn carriere startte met Ironman en zal eindigen met Ironman”
Lionel Sanders in het WK Ironman in Hawaii in 2022 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Lionel Sanders mikt op WK Iroman in Kona: “Mijn carriere startte met Ironman en zal eindigen met Ironman”

Na zijn diskwalificatie in het WK 70.3 Ironman in Lahti vorig jaar, toen hij over de denkbeeldige middellijn tijdens het fietsen zou gegaan zijn, had Lionel Sanders het naar eigen zeggen volledig gehad met Ironman, maar in een video laat The Colonel nu weten dat hij toch terugkeert naar Ironman. Hij opent de video, zoals altijd door fotograaf en goede vriend Talbot Cox gemaakt, met een straffe uitspraak. “Mijn seizoen en mijn carriere is begonnen met Ironman en zal eindigen met Ironman.”

“Het is begonnen met Kona en het zal eindigen met Kona”

Eerder hintte de Canadese toptriatleet al naar het einde van zijn triatloncarriere toen hij in een interview zei dat 2024 voor hem het jaar van “Do or Die” wordt en hij zich na zijn afscheid wil toeleggen op het coachen van atleten. Maar eerst wil hij zich weer volledig op Ironman toeleggen, op de volledige afstand, met dank aan Jan Frodeno. “Ik stuurde een berichtje naar de GOAT om advies te vragen. Jan vroeg me of ik een foto heb met wat je zou willen bereiken en nog niet bereikt hebt.” Waarop Lionel naar de ingekaderde foto van Frodeno’s wereldtitel in Kona wijst. “Ik wil heel graag zo’n foto hebben zoals de GOAT. Mijn avontuur is begonnen met Ironman en het zal eindigen met Ironman. Het is begonnen met Kona en het zal eindigen met Kona. Ik ga all-in, 10 jaar triatlon mag als hoogtepunt leiden tot het winnen van Kona,” aldus Lionel Sanders.