Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
PTO kondigt eind januari eindelijk nieuwe triatlons aan op groot event in Londen
Kristian Blummenfelt won de PTO Singapore triatlon in 2023 (foto: PTO)
Nieuws

PTO kondigt eind januari eindelijk nieuwe triatlons aan op groot event in Londen

Het was even wachten, maar nu ziet het er naar uit dat we op 30 januari eindelijk te weten komen welke triatlons in 2024 onder het nieuwe long distance WK-circuit van PTO en World Triathlon zullen vallen. Tot hier toe waren alleen de PTO Europeean open in Ibiza en de PTO Asian Open in Singapore bekendgemaakt. Over andere wedstrijden bleef het lang stil. PTO en World Triathlon kondigen nu een groot event aan in Londen op 30 januari waar de nieuwe PTO Tour voorgesteld zal worden en ook de 40 pro-triatleten die aan de nieuwe WK Series zullen meedoen. Britse toptriatleten Lucy Charles-Barclay en Alistair Brownlee zouden bij de aankondiging aanwezig zijn.

PTO en World Triathlon kondigden in 2023 een uitgebreide samenwerking aan voor wat ze toen de World Championship Long Distance Tour doopten. Op 30 januari maken ze de definitieve naam van de long distance WK-series bekend én de 40 proftriatleten die aan de series zullen deelnemen. Met een vijfde plaats in de PTO World Ranking lijkt het nu al een certitude dat de Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck er bij zal zijn.

Na de aankondiging van de World Championship Long Distance Tour zouden tegen eind oktober nieuwe wedstrijden bekendgemaakt worden, naast de PTO European Open in Ibiza en de PTO Asian Open in Singapore. In totaal zouden er tussen 6 en 10 wedstrijden in het nieuwe circuit komen. Maar die aankondigingen bleven uit en dat leverde de PTO veel kritiek op, ook van pro-triatleten die al volop hun agenda voor 2024 aan het plannen waren. Op 30 januari krijgen we eindelijk te horen welke triatlonraces we in 2024 mogen verwachten, in het bijzijn van tweevoudig olympisch kampioen Alistair Brownlee en Ironman-wereldkampioene Lucy Charles-Barclay.