Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duitse avonturier wil 120 dagen op rij volledige triatlon doen op parcours Challenge Roth
Jonas Deichmann maakt zich op voor 120 triatlons op 120 dagen (foto: Instagram Jonas Decihmann RR)
Nieuws

Duitse avonturier wil 120 dagen op rij volledige triatlon doen op parcours Challenge Roth

De Duitse triatleet en avonturier Jonas Deichmann, vooral bekend van zijn Triathlon Around The World in 2021, is klaar voor een nieuwe uitdaging: hij wil in 2024 maar liefst 120 dagen na elkaar een volledige triatlon doen, telkens op het parcours van de befaamde Challenge Roth triatlon. Hij begint op 9 mei met zijn poging om het wereldrecord te breken van zoveel mogelijk long distance triatlons achter elkaar. De Challenge Roth triatlon zelf maakt op 7 juli overigens gewoon deel uit van zijn planning, al zal hij het parcours dan moeten delen met een paar duizend triatleten.

Het wereldrecord staat momenteel op 105 long distance triatlons in evenveel dagen, maar Deichmann wil er dus minimaal vijftien extra doen. Voor Deichmann betekent dat dus dat hij 120 dagen achter elkaar 3.8 kilometer zwemt (dat doet hij overigens niet in het Main-Danube kanaal vanwege zwemrestricties, maar in de naastgelegen Rothsee – redactie), 180 kilometer fietst en 42.2 kilometer loopt.

Deichmann start op 9 mei en legt in de vier maanden die daarop volgen 456 kilometer zwemmen, 21.000 kilometer fietsen en 5.063 kilometer lopen af. Op 7 juli, wanneer Deichmann precies halverwege zijn 120 dagen zit, start de Duitser tijdens de wedstrijd Challenge Roth. Zoals gezegd racet hij de andere dagen op eigen initiatief hetzelfde parcours. “Ik zal altijd een avonturier zijn, maar ik wil nu kijken wat er echt mogelijk is. Waar kun je dat beter doen dan op het legendarische parcours van Challenge Roth?” aldus Jonas.

Deichmann roept mensen op om vooral bij hem aan te sluiten tijdens zijn avontuur, al is het maar voor een paar uurtjes.