Jonathan Brownlee verrast met 2de plaats en bergprijs in Spaanse wielerwedstrijd
Jonathan Brownlee in de aanval in de Volta a la Marina (Foto: 3athlon.be/Screenshot Instagram Reel Jonathan Brownlee)
Multisports

De Britse triatleet Jonathan Brownlee is dit weekeinde verrassend tweede geworden in de Volta a la Marina wielerwedstrijd in Spanje. De jongste van de Brownlee broers is in volle voorbereiding op zijn vierde Olympische Spelen in Parijs. Brownlee verblijft in de winter wel vaker in Spanje en koos afgelopen weekend voor de Volta a la Marina, een plaatselijke koers van 64 km. Jonny Brownlee trok solo in de aanval, pakte de bergprijs op de klim naar Fuster, 6 km aan gemiddeld 4%, maar werd in de slotfase nog voorbij gesneld door de Poolse winnaar Tomasz Krupinski.

Jonnie tradt met zijn tweede plaats in de voetsporen van zijn broer Alistair, die in 2019 de overwinning pakte in diezelfde Volta a la Marina, waar Inge Van den Broeck toen won bij de vrouwen. Jonny was tevreden met zijn tweede plaats. “Ik was mee in de ontsnapping, ging solo in de aanval op de laatste klim maar werd nog geklopt aan de aankomstlijn. Misschien maar goed ook, want ik heb nog nooit een finish zonder handen meegemaakt in een wielerwedstrijd,” lachte Jonny Brownlee.