Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cave triatlon in Kanne wordt Nederlands kampioenschap halve triatlon
Friedel Cuypers pakte de zege in de Cave triatlon in Kanne in 2023 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Cave triatlon in Kanne wordt Nederlands kampioenschap halve triatlon

De Cave triatlon in Kanne in Belgisch Limburg, die in 2024 voor het eerst een halve triatlon wordt, wordt het strijdtoneel van het Nederlands kampioenschap middle distance, zowel voor de elite atleten als voor de age groupers. De Cave triatlon trok de laatste jaren, toen het voornamelijk een 111 triatlon was, al heel veel Nederlandse deelnemers. Kanne ligt vlak aan de Nederlandse grens op een boogscheut van Maastricht. Door de problemen met het zwemwater in Nieuwkoop is er in Nederland geen alternatief voor een NK middle distance in 2024. Bovendien krijgen we het halve triatlon debuut van wereldkampioen cross-duatlon Sebastien Carabin in de mergelgrotten van Kanne.

De Cave triatlon wordt een samenwerking tussen de NTB, de Nederlandse Triatlon Bond, en Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse federatie. De wedstrijd is een organisatie van Sportevents. “Met deze partijen én met de Vlaamse triatlonbond, Triatlon Vlaanderen, hebben wij goede afspraken kunnen maken. De wedstrijd zal onder leiding komen te staan van een combinatie van Nederlandse en Belgische wedstrijdofficials”, aldus de NTB.

Wim De Doncker is blij om de Nederlandse triatleten dan toch een NK te kunnen bieden. “We voorzien een mooi parcours, grotendeels vlak, ook in het lopen, maar wel met drie keer de beklimming van de Slingerberg op de fiets,” vertelt Wim. “We zitten al aan ruim 50% inschrijvingen op de halve triatlon en 70% op de sprinttriatlon. Van de deelnemers komt de helft al uit Nederland. Ik hoop dat er zich ook nog een aantal Belgische toppers melden, naast onder andere wereldkampioen cross-duatlon Sebastien Carabin, Dieter Boeye en Job Teblick,” aldus Wim.

De Cave triatlon wordt op 28 juli gehouden in Kanne, met de finish als uitloper van de beroemde Mergelgrotten langs het Albertkanaal. Inschrijven kan via de website van Sportevents.