Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Iconische Escape From Alcatraz wordt onderdeel van T100 Triathlon World Tour
De Belgische triatlete Ninke Meynen deed in 2018 mee aan de Escape From Alcatraz triatlon (foto: Escape From Alcatraz Triathlon RR)
Nieuws

Iconische Escape From Alcatraz wordt onderdeel van T100 Triathlon World Tour

Wie de nieuwe T100 kalender bekeken had, wist al dat de T100 triatlon van California op dezelfde datum zou vallen als de Escape From Alcatraz triatlon. Maandag heeft de PTO officieel bekendgemaakt dat de iconische triatlon in San Francisco vanaf 2024 deel uitmaakt van hun nieuwe T100 Triathlon World Tour. Dat betekent ook dat de Escape From Alcatraz triatlon voor het eerst een 100 km triatlon krijgt. De race is voor veel triatleten een bucket-list wedstrijd door de start vanaf de veerboot voor gevangeniseiland Alcatraz.

De PTO had eerder al aangekondigd dat er in het tweede weekend van juni een T100 California zou komen. De datum was toevallig dezelfde als die van de Escape From Alcatraz triatlon en dus gonsde het in de wandelgangen en online al van de geruchten dat de triatlon in San Francisco deel zou uitmaken van de T100. Dat blijkt nu ook officieel het geval.

De Escape From Alcatraz is een iconische triatlon, die elk jaar in no-time uitverkocht raakt. Ook de 2024 editie is al volledig uitverkocht, maar in juni komen er dus 40 proftriatleten bij die 2.000 meter zullen zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen. We zijn vooral benieuwd welk fietsparcours de T100 triatleten voor de wielen krijgen. In de Escape From Alcatraz triatlon gaat het via de steile Lincoln Boulevard en door Presidio en Camino Del Mar richting Golden Gate Park. In het lopen is vooral de Sand Ladder enorm berucht, een klim met 400 treden van het strand richting de Golden Gate Bridge.

De T100 Triathlon World Tour is een nieuwe competitie van de PTO en World Triathlon. Wie aan het einde van het seizoen de beste is in de 8 T100 triatlons mag zich wereldkampioen long distance triatlon noemen. In het selecte deelnemersveld zijn er twee Belgen die meedoen: Pieter Heemeryck en Marten Van Riel.

In 2018 deed de Belgische triatlete Ninke Meynen mee aan de Escape From Alcatraz triatlon, ze schreef er destijds voor 3athlon.be een mooi wedstrijdverslag over.