Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joeri Deleebeeck net naast podium in Xterra Zuid-Afrika cross-triatlon
Joeri Deleebeeck finisht als 4de in de Xterra Zuid-Afrika (foto: Xterra RR)
Multisports

Joeri Deleebeeck net naast podium in Xterra Zuid-Afrika cross-triatlon

De Belgische triatleet Joeri Deleebeeck is dit weekend knap vierde geworden in de Xterra South Africa in Grabouw, vlakbij de Elgin Valley aan de West-Kaap. In de cross-triatlon over 1.500 meter zwemmen, 28 km mountainbiken over het rotsige parcours, en 10 km lopen, finishte hij op een halve minuut van het podium. De Italianen Michele Bonacina en Marta Menditto pakten de overwinning in de 17de editie van de Xterra South-Africa.

SP&O Mechelen-triatleet Joeri Deleebeeck moest vol aan de bak na de 1.500 meter zwemmen. Hij kwam bijna 5 minuten achter latere winnaar Michele Bonacina in de eerste wisselzone. In de 28 km mountainbiken op een schitterend parcours, deels over de rotsen, schoof de Belg mooi op. In de 10 km lopen zat hij Ryno Owen nog stevig op de huid maar hij kwam een half minuutje te kort om de Zuid-Afrikaan te kloppen in de strijd om de derde podiumplaats. Bonacina stond zijn leidersplaats niet meer af en won overtuigend de Xterra South-Africa in 2u27’25. De Zuid-Afrikaan Adriaan Myburgh werd tweede op 4’50. Ryno Owen pakte de derde plaats. Joeri Deleebeeck werd vierde in 2u36’35. Peter Van Praet was de tweede Belg op de 32ste plaats in 2u57’56, goed voor een 4de plaats in de M35 age group.

Bij de vrouwen kregen we een duel tussen de Italiaanse Marta Menditto en de Oostenrijkse Carina Wasle. Menditto was duidelijk de sterkste in het mountainbiken. Hoewel Wasle nog sterk liep, kon ze de Italiaanse niet meer van de overwinning houden. Menditto won de Xterra South-Africa in 2u48’38 met 47 seconden voorsprong op Wasle. De Nederlandse Dieske Kruisselbrink werd derde in 2u56’58.

Uitslag Xterra Zuid-Afrika 2024