Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldkampioen Ironman Sam Laidlow gaat voor combinatie Kona en T100
Sam Laidlow werd wereldkampioen Ironman in Nice in 2023 (foto: Ironman/Donald Miralle)
Nieuws

Wereldkampioen Ironman Sam Laidlow gaat voor combinatie Kona en T100

De Franse triatleet Sam Laidlow heeft in een weer zeer vrolijke video zijn planning voor 2024 bekendgemaakt en het opvallendste nieuws is dat de wereldkampioen Ironman zijn wereldtitel van Nice 2023 zal verdedigen in Kona in oktober, maar dat hij ook mikt op het nieuwe T100 triatloncircuit van de PTO en World Triathlon. “Mijn hart ligt bij de Ironman afstand, en dat zal ook altijd zo blijven, en hoewel de beste atleten binnen de PTO lijken te racen, is mijn hoofddoel nog altijd het winnen van Ironman wereldtitels,” aldus Sam.

“Dat gezegd zijnde, denk ik wel dat ik het in me heb om een PTO race te winnen. Misschien nog niet dit jaar, al zullen we dat nog even moeten afwachten, want ik ga zeker mijn best doen en proberen een T100 te winnen,“ vertelt de Fransman nog. Hij start zijn seizoen met de T100 Miami, waar hij het onder andere tegen Pieter Heemeryck zal opnemen. Daarna trekt hij naar de T100 Singapore.

Als wereldkampioen Ironman hoeft hij zich niet te kwalificeren, maar hij moet in de aanloop naar Kona wel minstens 1 Ironman finishen om in aanmerking te komen voor het WK in Hawaii. Die wedstrijd wordt Ironman Vitoria-Gasteiz, in Spanje. “Twee weken later neem ik deel aan de T100 Londen, wat interessant zal zijn om te zien hoe ik herstel van een Ironman en hoe ik dat moet doen omdat ik later in het seizoen moet herstellen van Kona en de volgende twee T100 wedstrijden in het Midden-Oosten moet doen. Na PTO Londen doe ik tien weken mijn volledige Ironman voorbereiding thuis, dan trek ik naar de T100 Ibiza een maand voor Kona en dan ga ik rechtstreeks van Ibiza naar Kona en breng ik een maand door op Big Island,” aldus Laidlow.