Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wim De Paepe begint paralympisch seizoen met bronzen medaille in World Para Series triatlon in Australië
Wim De Paepe (r) met zijn bronzen medaille op het podium van de World Para Series triatlon in Devonport (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Wim De Paepe begint paralympisch seizoen met bronzen medaille in World Para Series triatlon in Australië

De Belgische paratriatleet Wim De Paepe heeft zaterdagochtend Belgische tijd een bronzen medaille behaald in de paratriatlon in Devonport, Australië. De sprinttriatlon in Devonport was de eerste manchhe van de World Para Series van World Triathlon, het allerhoogste niveau voor de paratriatleten. Met zijn knappe derde plaats in Devonport, komt kwalificatie voor Parijs steeds dichterbij voor Wim De Paepe. Hij staat momenteel vijfde in de Paralympic Ranking van World Triathlon in de PTS2 categorie.

De top-9 van de Paralympic Ranking in de PTS2 categorie, triatleten met een beenamputatie, mag in Parijs strijden om de paralympische medailles. Wim De Paepe, die stevig op de vijfde plaats genesteld staat, behoort tot de kandidaten voor een medaille. Het verschil met de Amerikaanse topper Mark Barr was in Australië nog groot, maar de strijd om zilver en brons was best spannend, zeker na de 20 km fietsen. Uiteindelijk was de Spaanse paratriatleet Lionel Morales 29 seconden sneller, maar Wim De Paepe bewees opnieuw dat hij ambities mag koesteren richting Parijs.

Uitslag Paratriatlon World Para Series Devonport 2024