Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tuur Lemmens en Emma Cottenie winnen spannende strijd in wintertriatlon van Poperinge
Emma Cottenie wint de sprinttriatlon van Poperinge (foto: LTTD)
Nieuws

Tuur Lemmens en Emma Cottenie winnen spannende strijd in wintertriatlon van Poperinge

Tuur Lemmens, sinds dit seizoen bij triatlonclub TRIGT, heeft zondag in Poperinge de Decapmaker & Partners sprinttriatlon gewonnen na een bijzonder spannende strijd met Pep Delvaux en Peter Denteneer. Na Diksmuide, waar Nick Thijs de overwinning pakte, was Poperinge de tweede winterse triatlon van het seizoen De 500 meter zwemmen gebeurde in het zwembad van Poperinge en om 14 u. werd er gestart met 20 km fietsen en 4,3 km lopen op basis van de verschillen na 500 meter zwemmen.

Wij vroegen ons aanvankelijk af of er goed geteld is in het aantal baantjes dat er gezwommen moest worden, of dat de afstand van het zwembad in Poperinge wel degelijk 25 meter is. Dat had alles te maken met de zeer verwarrende twee verschillende zwemtijden (Time Zwembad en Time Swim) die in de officiële uitslag stonden. Maar het was effectief een fenomenale 5’13 waarmee Tuur Lemmens in het zwemmen stevig aan de leiding ging. Peter Denteneer volgde als tweede in 5’31. Uiteindelijk bleven volgens de officiële timing maar liefst 7 triatleten onder de 6 minuten. Het leverde alleszins een erg spannende wedstrijd op.

Tuur Lemmens pakte uiteindelijk de overwinning in een supersnelle 50’25 met 9 seconden voorsprong op Pep Delvaux. Peter Denteneer werd 4 seconden later derde voor Jasper Sabbe en Tom Van Cappellen. Bij de vrouwen pakte Emma Cottenie een duidelijke zege. Ze moest in het zwemmen nog twee dames voor haar dulden, maar in het fietsen en het lopen was ze duidelijk de sterkste. Emma won in 1u00’11 met 2’14 voorsprong op Laura Lernout. De derde plaats was voor Hanne Maes in 1u06’38.

Uitslag sprinttriatlon Poperinge 2024