Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mathieu van der Poel tekent historisch contract van 10 jaar met Canyon
Mathieu van der Poel 10 jaar langer bij Canyon (foto: Canyon/Kristof Ramon)
Extra

Mathieu van der Poel tekent historisch contract van 10 jaar met Canyon

De Nederlandse wielrenner Mathieu Van der Poel heeft twee dagen na Milaan-San Remo een contract getekend dat hem voor maar liefst 10 jaar bindt aan fietsenmerk Canyon. Het is een historische deal, zeker in tijden dat de fietsenmarkt onder druk staat. Als we hem de komende tien jaar een keer op een Ironman triatlon mogen verwelkomen, zoals hij beloofde aan Average Rob, dan zal dat ongetwijfeld op een Canyon Speedmax zijn. Het nieuwe contract met Mathieu is een bewijs van het groeiende succes van Canyon, een merk dat ook bijzonder populair is onder triatleten.

Van der Poel heeft feitelijk al ontelbare successen geboekt op zijn Canyons, waaronder op de weg, op de mountainbike en natuurlijk ook op de gravelbike. Zaterdag was hij nog te zien in Milaan-Sanremo, waar hij tiende werd en waar hij dankzij zijn hulp zijn ploeggenoot Jasper Phillipsen naar de eindzege zag sprinten. Twee dagen later tekende van der Poel de overeenkomst op Canyon’s hoofdkantoor in Koblenz. Al sinds 2017 is van der Poel verbonden aan Canyon en sinds dat jaar heeft hij al 163 (!) overwinningen geboekt. Voor zover bekend zijn er geen wielrenners die contracten voor maar liefst tien jaar tekenen.

Mathieu van der Poel: “Canyon is een geweldige partner geweest. We hebben samen fietsen ontwikkeld die me hebben geholpen succesvol te zijn in klassiekers, WK’s en grote rondes, maar ik ben nog steeds ongelooflijk gedreven op zoek naar succes. Er staan verschillende doelen op mijn radar, waaronder de Olympische Spelen in Parijs deze zomer.”

“In wielrennen, cyclocross en mountainbiken zetten de R&D teams van Canyon alles op alles om fietsen te creëren waarmee wedstrijden gewonnen kunnen worden en ik ben er trots op dat ik deze innovaties mag aanjagen”, gaat van der Poel verder. “We delen dezelfde winnaarsmentaliteit en met dit nieuwe contract liggen onze ambities voor de volgende fase van mijn carrière volledig op één lijn.” 

CEO van Canyon, Nicolas De Ros Wallace: “De kern van de samenwerking is een collectief verlangen om voortdurend grenzen te verleggen en prestaties te verhogen. Mathieu’s persoonlijke zoektocht naar de beste prestaties is een ware inspiratie voor onze ingenieurs en productontwikkelaars.”