Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hoogtestage in de Ardennen op maat van triatleten
Het 25-meter zwembad in de moderne sporthal van Taeru (foto: Taeru)
Extra

Hoogtestage in de Ardennen op maat van triatleten

Sinds 2023 biedt triatleet Dirk Baelus, ook bekend van de Innerme sports nutrition, de kans om in eigen land op hoogestage te gaan. In Erezee, in de Belgische Ardennen, bouwde hij Taeru uit, een sportcentrum met verschillende faciliteiten, gekoppeld aan hoogtekamers in wat Dirk zelf een ‘hoogteherberg’ noemt. Met een indoor zwembad van 25 meter, de mogelijkheid om indoor op hoogte te trainen en uitdagende fietsparcoursen in de buurt van Erezee, is Taeru een perfecte plaats voor een triatlonstage. Dit jaar zijn er verschillende periodes waarin je individueel kan boeken en Dirk biedt in mei samen met de Nederlandse triatleet Bert Flier een begeleide triatlonstage aan.

In de drie gites van Taeru kunnen in totaal 43 gasten overnachten, met in de nieuwste gite 9 kamers, met twee bedden en eigen badkamers, waarin je de hoogte naar eigen voorkeur kan instellen. Maar dé parel van Taeru is de moderne overdekte sporthal van 1.400 vierkante meter met zwembad, hoogtekamer, warmtekamer, fitness ruimte, mogelijkheden om op je smarttrainer te fietsen, yoga ruimte en een relax-ruimte waar je ook de hoogte kan instellen.

Elevate: individuele hoogtestages

het TAeru domein in Erezee in het groene decor van de Ardennen (foto: Taeru)
Het Taeru domein in Erezee in het groene decor van de Ardennen (foto: Taeru)

Onder de noemer Elevate biedt Taeru de kans aan individuele gasten om een verblijf te boeken. Alle kamers beschikken over twee bedden, dus je kan een individueel verblijf boeken maar ook met je (trainings)partner. In de periode van 24 maart tot en met 19 april zijn er nog slechts een paar plaatsen over. Ook van 24 juni tot en met 30 augustus kan je individueel boeken bij Taeru. Op de website van Taeru vind je alle informatie over het Elevate programma.

Begeleide triatlonstage in mei

Van 13 tot 17 mei kan je bij Taeru terecht voor het Taeru Triathlon Camp, een triatlonstage van 5 dagen begeleid door Dirk Baelus, eigenaar van Taeru en zelf ook succesvol triatleet, en de viervoudige Nederlandse kampioen long distance triatlon Bert Flier. Er is elke dag de mogelijkheid om te zwemmen in het 25 meter zwembad en je kan volop gebruik maken van alle faciliteiten in de sporthal van 1.400 vierkante meter, zoals de fitness ruimte en de warmtekamer. Dirk en Bert nemen je vijf dagen mee in de mooie streek rond Erezee, met veel glooiende wegen. En uiteraard zijn er ook looptrainingen voorzien. Op de website van Taeru vind je alle informatie over de vijfdaagse triatlonstage.

Tour de Taeru: 900 km met 15.000 hoogtemeters

Je kan bij Taeru ook kiezen voor de Tour de Taeru, een stevige uitdaging voor wie houdt van klimmen. Het idee achter de Tour de Taeru is om op 7 dagen 900 km te fietsen, goed voor een totaal van 15.000 hoogtemeters. Dirk Baelus, Bert Flier en triatleet Jo Zwaenepoel nemen je van 1 tot en met 7 juli op sleeptouw langs de mooiste fietsroutes in de Ardennen. En naast het fietsen hoef je je geen zorgen te maken. De bevoorrading wordt door Innerme voorzien, je kan je laten masseren en er is een mechanieker aanwezig.

Impressie van Taeru

Alle verdere informatie vind je op de website van Taeru.