Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens in groot en sterk startveld in eerste Ironman Pro Series triatlon
Jelle Geens in de 70.3 Ironman Langkawi in 2023 (foto: Jelle Geens RR)
Nieuws

Jelle Geens in groot en sterk startveld in eerste Ironman Pro Series triatlon

Op 6 april staat Jelle Geens aan de start van zijn eerste triatlon van 2024, de 70.3 Ironman Oceanside. De Belgische triatleet besloot om zijn olympisch seizoen wat later van start te laten gaan, nadat hij eind vorig jaar papa werd. Op zich geen slechte keuze nu de WTCS triatlon van Abu Dhabi last minute gecanceld werd. In Oceanside krijgt Jelle stevige concurrentie. De 70.3 Ironman Oceanside is de eerste triatlon van de nieuwe Ironman Pro Series en trekt een bijzonder sterk deelnemersveld aan met Lionel Sanders, Patrick Lange, Joe Skipper en Sam Long als blikvangers.

Als antwoord op de nieuwe T100 Triathlon World Tour van PTO en World Triathlon komt Ironman in 2024 voor het eerst met de Ironman Pro Series. De halve triatlon in Oceanside is de eerste race van de nieuwe serie. Er komen op 6 april maar liefst 100 pro-triatleten aan de start. Bij de mannen starten er 69 proftriatleten, bij de vrouwen komen er 31 triatletes aan de start. Taylor Knibb is de absolute blikvanger bij de vrouwen, samen met Emma Pallant, Paula Findlay, Tamara Jewett, Fenelle Langridge, Gurutze Frades en Grace Thek.

Bij de mannen kijken wij natuurlijk uit naar Jelle Geens, die vorig jaar zijn 70.3 Ironman Langkawi in het water zag vallen na een kwallenbeet. Hij neemt het op tegen topfavorieten Sam Long, Patrick Lange, Joe Skipper en Lionel Sanders. Maar ook onder andere Chris Leiferman, Braden Currie, Matt Hanson, Jackson Laundry en Patrick Nilsson komen aan de start. Naast de pro’s doen ook nog 3.000 age group triatleten mee aan de 70.3 Ironman Oceanside. We mogen aan de finish dus alvast meer supporters verwachten dan in de T100 Miami 😉

Startlijst Pro’s 70.3 Ironman Oceanside