Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Oudste van bekende triatlonbroers overleden na lange strijd tegen kanker
Hans Verschaeren (l) en zijn broer Tim samen aan de finish van het WK Ironman in Nice (foto: Ironman RR)
Nieuws

Oudste van bekende triatlonbroers overleden na lange strijd tegen kanker

Afgelopen week is de Antwerpse triatleet Hans Verschaeren overleden bij hem thuis in Boechout in het bijzijn van zijn naaste familie, nadat hij een lange en onoverwinnelijke strijd tegen een agressieve kanker uitvocht. Hans was een meer dan verdienstelijke age group triatleet die vorig jaar ondanks zijn ziekte en de behandeling met immuuntherapie nog de finish haalde in het WK Ironman in Nice, waar hij, net als zovaak, samen met zijn jongere broer Tim over de streep kwam. Hans had ook nog een kwalificatie op zak voor The Championship in Samorin, maar die startlijn heeft hij helaas niet meer gehaald.

Hans Verschaeren en broer Tim Verschaeren waren onafscheidelijk. Ze stonden bekend als de Fratello’s, op een triatlon zag je bijna nooit de ene zonder de andere. “We vulden elkaar aan, want Hans was sterker in het zwemmen en in het lopen, ik was de betere fietser van ons twee,” vertelt zijn broer Tim. “In Nice heb ik na mijn zwemonderdeel een kwartier op ‘den broer’ gewacht. We deden heel veel wedstrijden samen, maar omdat hij twee jaar ouder was, kwamen we helaas in verschillende age groups en op verschillende momenten aan de start. Ik wou vooral bij Hans blijven tijdens het fietsen en de marathon hebben we samen afgelegd. Voor hem was het belangrijk om die finish van het WK in Nice te halen, en ik vreesde toen al in mijn hoofd dat het wellicht de laatste keer was dat hij er zou finishen,” .

“De grote droom van Hans was om het WK Ironman in Kona te halen. We waren uitgeloot via het Legacy project van Ironman om er in 2026 mee te doen, maar dat heeft hij helaas niet gehaald. Hans kreeg vorig jaar problemen met zijn zicht. Bij de dokter was het verdict heel hard. Hij had een tumor op zijn netvlies. Die werd met succes behandeld, maar helaas is de kanker verder uitgezaaid naar zijn lever. Hans is nog lang blijven sporten en bleef heel optimistisch maar de laatste weken was zijn lichaam helaas helemaal op. Hij is vorige week in alle rust, omringd door de familie, overleden,” aldus Tim, die dit jaar hoopt The Championship te kunnen doen in Samorin als eerbetoon aan zijn broer. “Ik zal voortaan altijd samen met hem finishen, in mijn hart en mijn gedachten,” aldus nog Tim.

“Slaap zacht, kampioen”

De broers waren graag geziene triatleten en het overlijden van Hans komt dan ook hard aan, onder andere bij pro-triatleet Diego Van Looy, die de broers erg goed leerde kennen in de Israman de afgelopen jaren. Ook bij triatlonclub Atriac in Antwerpen komt het verlies hard aan. Ook wij waren fan van de twee bebaarde broers die altijd voor een extra impuls zorgden bij wedstrijden. We zullen Hans enorm missen en hem nooit vergeten! We wensen de familie, vrienden en collega-triatleten van Hans heel veel sterkte toe. Het afscheid heeft maandag op vraag van Hans in intieme kring plaatsgevonden.