Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kijk hoe winnaar Youri Keulen tot 5 keer toe een drinkbus mist in T100 Singapore triatlon
Youri Keulen mist tot 5 keer toe een drinkbus bij de bevoorrading in de T100 SIngapore triatlon (foto: Screenshot 3athlon.be)
Nieuws

Kijk hoe winnaar Youri Keulen tot 5 keer toe een drinkbus mist in T100 Singapore triatlon

Youri Keulen won zondag op indrukwekkende wijze de T100 Singapore triatlon, maar de Nederlandse triatleet miste bij de bevoorrading tot vijf (5!) keer toe een aangereikte drinkbus. In Singapore rijden ze aan de linkerkant van de weg en dus stond de bevoorrading ook aan de linkerkant van de weg opgesteld. Bovendien hadden de vrijwilligers nieuwe regels meegekregen. Bij de World Triathlon races worden al langere tijd in het lopen namelijk gesloten waterflesjes aangeboden aan de atleten die op een platte handpalm rusten. Nu werd hetzelfde gedaan met de drinkbussen bij het fietsen, waar die in het wielrennen bijvoorbeeld altijd bij de bovenkant worden vastgehouden zodat een atleet meer grip heeft om de bidon vast te grijpen. Youri Keulen miste dus vijf keer een aangereikte drinkbus, maar dat stond uiteindelijk niet in de weg van een glorieuze overwinning. Het verklaart mogelijk wel waarom Keulen na de finish volledig onderuit ging en zelfs afgevoerd werd naar het ziekenhuis. Hij stelt het overigens goed ondertussen.