Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon-duo Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert wint nu ook Nutri Raid Durbuy
Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert winnen de Nutri Raid in Durbuy (foto: Dennis Dieussaert RR)
Multisports

Triatlon-duo Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert wint nu ook Nutri Raid Durbuy

De West-Vlaamse triatleten Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert, die onlangs ook al de Grand Raid in Berismenil wonnen, hebben de overwinning gepakt in de Nutri Raid in Durbuy, een wedstrijd met trailrunnen, kajakken, trailrunnen en mountainbiken. Allegaert en Dieussaert mikken dit seizoen meer en meer op dit soort avontuurlijke raid-wedstrijden, die grotendeels in duo moeten afgelegd worden. In Durbuy haalden ze het van twee andere triatlon-duo’s.

Om 11 uur startten 190 teams aan het gemeentelijk zwembad van Durbuy voor de Nutri raid. Het eerste gedeelte werd er 7 km gelopen met 100 hoogtemeters richting de Ourthe. Met een voorsprong van 20 sec. konden Matthias en Dennis beginnen aan de kajakproef. Het duo vond snel het goede ritme en legde de 7 km tussen Durbuy en Barvaux sur Ourthe af in een toptijd van 40 minuten. Zo konden ze hun voorsprong nog wat vergroten. In de volgende 3 km met 150 hoogtemeters liepen ze terug richting de start/wisselzone. Het begon pittig met een klim van 13 procent over 1 km.

Met een voorsprong van 2 minuten begonnen de West-Vlaamse triatleten aan het laatste onderdeel, 34 km fietsen met 750 hoogtemeters. De eerste kilometers liepen langs de ravel en hier konden ze wat snelheid maken en in het juiste ritme komen. Na 4 km begon het off road gedeelte. “Het was de ene beklimming na de andere. Gelukkig was het parcours wat opgedroogd door het mooie weer maar sommige stukken lagen er toch nog vettig bij. We hadden geen zicht op de achtervolgende teams en bleven onszelf pushen en een hoog fietstempo aanhouden, je weet immers nooit wat er nog allemaal kan gebeuren,” vertelt Dennis.

Na 1u30 fietsen bereikten ze als eerste team de finish en hadden ze 12 minuten voor op het 2de team, de Limburgse triatleten Yentel Bakker en Geoffrey Vandebrouck. De Waalse triatleten Romain Denis en Ludovic Vuegen werden derde op 13’20. Bart Vanoirbeek won de wedstrijd bij de individuele atleten.

Uitslagen Nutri Raid Durbuy 2024