Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen snelste fietstijd, wel age group podium voor Jelle Wallays, veel Belgische medailles in 70.3 Ironman Valencia
Jelle Wallays tijdens het fietsen in de 70.3 Ironman Valencia (foto: Yaron Degryse)
Nieuws

Geen snelste fietstijd, wel age group podium voor Jelle Wallays, veel Belgische medailles in 70.3 Ironman Valencia

Ex-profwielrenner Jelle Wallays heeft bij zijn triatlondebuut in de 70.3 Ironman van Valencia, waarin Christophe De Keyser 5de werd, meteen een podiumplaats gepakt dankzij een sterke fiets- en loopproef, al slaagde hij er opvallend genoeg niet in om de snelste fietstijd neer te zetten. Maar dat weerhield hem er niet van om alsnog brons te paken in de M35 leeftijdscategorie. Hij was niet de enige Belgische age grouper op het podium in de nieuwe halve triatlon. Erik Thijs, Michiel Jonker, Valerie Van Hauwaert en Friedel Cuypers, die ook nog eens derde age grouper overall werd, pakten de winst in hun leeftijdscategorie.

Goud voor Friedel Cuypers en Valerie Van Hauwaert

Friedel Cuypers werd derde bij de age groupers overall achter de sterke Britse triatlete Francesca Smith, meervoudig Europees kampioene in haar age group en ook al winnares van de 70.3 Ironman Cascais, en de bekende Nederlandse triatlete Ilona Eversdijk. Friedel Cuypers finishte in 4u40’15 en werd daarmee winnares in de F18 categorie. Ook Valerie Van Hauwaert, achtste overall bij de age groupers, pakte met ruime voorsprong goud in de F40 leeftijdsgroep. Anna Braeckmans werd 7de bij de F30, Inge Keymolen pakte de vijfde plaats in de F35 categorie en Sigi Schelkens werd vijfde in de F55 categorie.

Wallays derde achter meervoudig wereldkampioen roeien

Ex-wielerprof Jelle Wallays maakte zondag zijn triatlondebuut in de 70.3 Ironman Valencia. Hij werd knap derde in zijn M35 leeftijdscategorie. Met een zwemtijd van 34’08 moest hij aan een stevige inhaalrace beginnen op de fiets. Opmerkelijk feit: hij zette niet de snelste fietstijd neer in Valencia, maar kwam wel in T2 als tweede van zijn age group. In de halve marathon begon hij aan een tempo van 3’30 per km maar in het tweede deel moest hij dat tempo wat laten zakken. Met een meer dan degelijke halve marathon van 1u23 pakte hij uiteindelijk de derde plaats bij de M35 in 4u15’03 op 17’25 van de Duitser Lars Wichert, vice-wereldkampioen 70.3 Ironman in zijn age group en drievoudig wereldkampioen roeien!

Goud voor Erik Thijs en Michiel Jonker

Bij de M60 zorgde Erik Thijs voor een knappe overwinning met een ruime voorsprong van 14’44 op de tweede. Het verschil bij de M70 was nog wat groter. Michiel Jonker pakte met duidelijke voorsprong de overwinning en moest maar liefst 26 minuten wachter op de nummer 2. In de jongste leeftijdscategorie, de M18, was er knap zilver voor SMO-Scott triatleet Xaino Maximus. Joos Van Oevelen werd 4de in dezelfde categorie. Ook Vincent De Cleer pakte een chocolade medaille bij de M55.