Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stef Corthouts klopt triatleten in eerste manche Lotto Duatlon Series
Stef Corthouts loopt aan kop in de duatlon van Tongerlo (foto: Stef Corthouts RR)
Duathlon

Stef Corthouts klopt triatleten in eerste manche Lotto Duatlon Series

Aan het Sporta-centrum van Tongerlo werd zondag de eerste manche van de Lotto Duatlon Series gehouden, met een sprintduatlon over 6 km lopen, 21 km fietsen en 3 km lopen. Stef Corthouts en Lisa Isebaert pakten de overwinning in Tongerlo. Ondanks de concurrentie van de eerste Grand Prix duatlon in Frankrijk was het een sterkbezette wedstrijd, met heel wat triatleten aan de start.

Kopgroep van drie

Stef Corthouts, die duatlon en triatlon combineert voor het 3MD-WCUP-Veldeman team, ging in de eerste run van 6 km aan de leiding samen met triatleet Dieter Boeye en de Waalse belofte Martin Oldenhove. De drie koplopers wisselden met een tiental seconden voorsprong op Tuur Lemmens, de andere achtervolgers volgden op een halve minuut. De drie werkten goed samen in de 21 km fietsen en begonnen samen aan de afsluitende 3 km lopen. Daarin was Stef Corthouts de sterkste. Hij pakte de overwinning in 58’34 met vijf seconden voorsprong op Dieter Boeye. Martin Oldenhove werd derde op 23 seconden. Antonio Hernaert liep naar de vierde plaats voor Pep Delvaux en Seppe De Graaf. Tuur Lemmens werd zevende.

“Tevreden met eerste duatlon van seizoen”

“Ik ben heel tevreden met de eerste duatlon van het seizoen,” vertelt Stef Corthouts. “Ik had een goed gevoel tijdens het eerste looponderdeel in de kopgroep van 3. Tijdens het fietsen hebben we goed samengewerkt waardoor het gat alleen maar groter werd. n het begin van de tweede run was het even zoeken naar de goede benen. Ik moest een klein gaatje laten op de twee koplopers, maar gelukkig kwam ik er terug door en kon zo opnieuw naar de eerste plaats lopen,” aldus een blije Stef Corthouts, die volgende week ongetwijfeld ook zal focussen op de selectiewedstrijd voor het EK.

Lisa Isebaert en Camille Roman steken er bovenuit

Bij de vrouwen staken Lisa Isebaert en Camille Roman er bovenuit in het toch weer veel te kleine deelnemersveld. Slechts zes duatletes daagden op in Tongerlo. Lisa Isebaert had in de 6 km lopen een mooi gaatje van 53 seconden op Anke Govaerts en 1’27 op Camille Roman. Camille reed in de 21 km fietsen het gat dicht en met een snelle wissel maakte ze het nog even spannend. Uiteindelijk was Lisa Isebaert de snelste. Ze won de duatlon van Tongerlo in 1u12’03 met 33 seconden voorsprong op Camille Roman. Anke Govaerts werd op 3’05 derde.

In Tongerlo waren ze op het leuke idee gekomen om ook een recreatieve duatlon te organiseren, die een kwartiertje later van start ging en waar er in de eerste run maar 3 in plaats van 6 km moest gelopen worden. Yentel Bakker won die race. Silke D’hont was de beste bij de dames, al waren die in de recraetieve duatlon ook maar met 2.

Uitslag duatlon Tongerlo 2024