Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Jeroen Scheerder valt Belgisch uurrecord bij de masters aan
Jeroen Scheerder in de triatlon van Brouwersdam (foto: IB RR)
Multisports

Triatleet Jeroen Scheerder valt Belgisch uurrecord bij de masters aan

Jeroen Scheerder, professor bewegingswetenschappen aan de KULeuven en age group triatleet bij Atriac, maar bij triatleten vooral bekend van de studie en het boek ‘Vlaanderen zwemt, fietst en loopt’, valt zaterdag 27 april het Belgisch uurrecord bij de Masters 50-54 aan op de Velodroom van Heusden-Zolder. Jeroen wordt 50 in 2024 en wou daarom op zoek naar een passende uitdaging. Naast triatlon houdt hij ook van tijdrijden, vandaar zijn jaarlijkse deelname aan de Monstertijdrit in Almere (138 km). Zo groeide het idee om het uurrecord bij de Masters aan te vallen. Hij doet dat bovendien ook nog voor het goede doel.

41 km/uur om record te breken

Je bent zaterdag 27 april vanaf 12 u. van harte welkom om te supporteren voor Jeroen Scheerder in de Velodroom van Heusden-Zolder. De uurrecordpoging van de triatleet van de Antwerpse triatlonclub Atriac start om 13 u. Jeroen moet zaterdag beter doen dan de 40,762 km die Alexis Van Breedam in 2019 in Gent neerzette. KTT-atleet Jan Marckx zorgt als DJ voor extra sfeer, met een playlist die de juiste cadans aangeeft voor Jeroen Scheerder om het record te breken.

Jeroen doet zijn recordpoging niet alleen voor zijn verjaardag, maar ook voor het goede doel. Hij haalt geld op voor Respira, een project van Air4Action, samen met zijn collega’s van KULeuven, om onderzoek te doen naar en actieplannen op te stellen tegen de luchtvervuiling in de Keniaanse stad Nakuru. Er is al 81% van het doelbedrag opgehaald via fundraising. Je kan nog altijd doneren op de website van Air4Action.

Jeroen heeft zes maanden lang getraind voor zijn recordpoging, onder begeleiding van Jef Huyghe en triatloncoach Kurt Lobbestael, die in grote mate betrokken was bij het werelduurrecord van Victor Campenaerts in 2019.