Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Els Visser opnieuw top in Challenge Taiwan triatlon, Jack Moody wint bij de mannen
Els Visser wint de Challenge Taiwan triatlon (foto: Challenge Family)
Nieuws

Els Visser opnieuw top in Challenge Taiwan triatlon, Jack Moody wint bij de mannen

De Nederlandse triatlete Els Visser is aan een geweldig seizoen bezig en laat de laatste weken zien dat ze in topvorm is. Zaterdagochtend Belgische tijd won ze de Challenge Taiwan halve triatlon na alweer een sterk nummer op de fiets. Het is haar derde topprestatie op twee weken tijd, na een derde plaats in de T100 Singapore triatlon en winst vorige week in de 70.3 Ironman Lapu-Lapu in de Filipijnen. Bij de mannen ging de overwinning naar de Nieuw-Zeelandse triatleet Jack Moody.

Els Visser kwam op 3’15 van de Zwitserse triatlete Alanis Siffert uit het water, maar boog die achterstand om in een voorsprong van ruim 4 minuten tijdens de 90 km fietsen op Lottie Lucas, de triatlete uit de Verenigde Arabische Emiraten. Siffert volgde dan al op 7 minuten. In de halve marathon stond Els Visser haar leidersplaats niet meer af. Ze won overtuigend in 4u08’37. Alanis Siffert werd tweede op 5’41 en Lottie Lucas pakte de derde plaats op meer dan 10 minuten.

Bij de mannen kregen we een mooie strijd tussen Kiwi Jack Moody en de Portugese triatleet Filipe Azevedo. De Portugees kwam als eerste uit het water na 23’52. Moody volgde in een groepje op 1’38 maar maakte veel tijd goed op de fiets. In de halve marathon werd het een spannend duel met Moody uiteindelijk als snelste loper. Hij ging op en over Azevedo en won de Challenge Taiwan in 3u49’14. Azevedo werd tweede op 55 seconden. Australier Joel Woodridge pakte de derde plaats op meer dan 8 minuten van Moody. Er deden geen Belgische pro’s mee in Taiwan.

Uitslag Challenge Taiwan 2024