Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten Laurens Verluyten en Sybren Baelde domineren Volcano triatlon Lanzarote
Laurens Verluyten op 1 en Sybren Baelde op 2 op het podium van de Volcano Triatlon in Lanzarote (foto; Rene Delbaere)
Nieuws

Belgische triatleten Laurens Verluyten en Sybren Baelde domineren Volcano triatlon Lanzarote

De Volcano Triatlon op Club La Santa op Lanzarote is uitgedraaid op een Belgisch duel tussen halve thuisatleet Laurens Verluyten en de heroptredende Sybren Baelde. Na een snelle wissel en een sterk loopnummer kon Laurens Verluyten het verschil maken in het lopen, maar de Belgen domineerden wel naar goeie gewoonte de klassieke voorjaarswedstrijd. De Britse Lydia Dant pakte de overwinning in de wedstrijd bij de vrouwen.

In het verleden waren Belgische triatleten al meermaals succesvol in de Volcana Triatlon, met vorig jaar nog Dieter Comhair die de winst pakte. Dit jaar leek het er op dat Sybren Baelde in zijn voetsporen zou treden. De West-Vlaamse triatleet maakte zijn heroptreden na een lange blessure periode. Baelde kwam bij Club La Santa als tweede uit het water op 12 seconden van leider Victor Gonzalez. Laurens Verluyten volgde op ongeveer een minuut van Baelde als 8ste na de 1.500 meter zwemmen.

In het fietsen kreeg Laurens Verluyten aansluiting bij Baelde. Verluyten wisselde aanzienlijk sneller en nam meteen een mooie voorsprong op zijn landgenoot in de 10 km lopen. Laurens Verluyten, die zelf lange tijd op Lanzarote gewerkt heeft, stond de koppositie niet meer af en won de Volcano triatlon in 1u58’26 met 33 seconden voorsprong op Sybren Baelde. De Spaanse triatleet Nicholas Koniarska werd derde op net geen twee minuten van Verluyten.

Bij de vrouwen won de Britse Lydia Dant opnieuw de Volcano Triatlon. Zij haalde het in 2u10’12 met meer dan 10 minuten voorsprong op de Nederlandse Audrey Bams, die voor de Brussels Triathlon Club uitkomt. De Duitse Lina-Kristin Schink werd derde.

Drie keer Belgisch age group zilver

Winnaar Laurens Verluyten tussen Johan Pauwels en Rene Delbaere in bij de Volcano Triatlon (foto; Rene Delbaere RR)
Winnaar Laurens Verluyten tussen Johan Pauwels en Rene Delbaere in bij de Volcano Triatlon (foto; Rene Delbaere RR)

Annick Vande Kerckhove werd tweede bij de F45, Johan Pauwels werd tweede bij de M55 en Rene Delbaere pakte zilver bij de M65.

Uitslag Volcano Triatlon Lanzarote 2024