Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Warmte wordt extra uitdaging in Ironman Texas, volg nu Stenn en Pamphiel live in de livestream
Pamphiel Pareyn in training op het fietsparcours van de Ironman Texas (foto; Pamphiel Pareyn RR)
Nieuws

Warmte wordt extra uitdaging in Ironman Texas, volg nu Stenn en Pamphiel live in de livestream

De Ironman Texas zou zaterdag 27 april wel eens een uitputtingsslag kunnen worden, want het is warm in The Woodlands en er wordt zaterdag een temperatuur voorspeld van meer dan 30 graden. De Ironman Texas is de tweede manche van de Ironman Pro Series en dat trekt opnieuw een groot deelnemersveld aan. De organisatie moest zelfs pro-triatleten weigeren, want bij de mannen starten 60 triatleten bij de pro’s en bij de vrouwen zijn ze met 40. Onder hen twee Belgische triatleten: Stenn Goetstouwers en Pamphiel Pareyn starten hun seizoen in Texas. Je kan ze op de livestream volgen.

Je kan de Ironman Texas live volgen op de gratis livestream op de Ironman Pro Series website.

Stenn Goetstouwers, Pamphiel Pareyn en Jonas De Wachter

Bij de pro-triatleten krijgen we zaterdag de seizoensstart van Stenn Goetstouwers en Pamphiel Pareyn. Die laatste zal zijn gloednieuwe PEAKS wetsuit niet moeten gebruiken, want door de warmte zal het allicht een non-wetsuit swim zijn, maar dan komt zijn PEAKS speedsuit goed van pas, als sterke zwemmer gaat hij dus in het voordeel zijn. Stenn Goetstouwers kan dan weer zijn nieuwe volle wielen van Evolve inzetten als geheim wapen tijdens het fietsen, wat in Texas traditioneel snel gaat, al zijn we benieuwd of de hitte ook in de 180 km fietsen zijn rol zal spelen. Bij de age groupers gaat Jonas De Wachter in de M25 categorie op zoek naar een Kona-slot.

Patrick Lange en Kat Matthews topfavorieten

Het parcoursrecord in Texas staat op 7u44’50 op naam van halve Belg Rudy Von Berg. Die is dit jaar niet van de partij. Het wordt wel uitkijken naar een groot aantal toppers met ex-wereldkampioen Ironman Patrick Lange op kop, maar ook naar onder andere de Pool Robert Wilkowiecki, Joe Skipper, Clement Mignon, Florian Angert, Braden Currie, Matt Hanson en Menno Koolhaas. Bij de vrouwen is Kat Matthews de absolute topfavoriete, maar ook onder andere Fenella Langridge, Jocelyn McCauley en Maja Stage Nielsen en Hannah Berry behoren tot de podiumkandidates. En de Nederlanders kijken uit naar Lotte Wilms.