Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stenn Goetstouwers stijgt meer dan 50 plaatsen en komt top-100 PTO World Ranking binnen
Stenn Goetstouwers tijdens het fietsen in de Ironman Texas (foto: Ironman)
Nieuws

Stenn Goetstouwers stijgt meer dan 50 plaatsen en komt top-100 PTO World Ranking binnen

Sinds dit weekend hebben we maar liefst vijf Belgische triatleten in de top-100 van de PTO World Ranking bij de mannen, de wereldrangschikking voor triatleten van de lange afstand. Nadat Christophe De Keyser twee weken geleden naar plaats 81 steeg na een mooie 5de plaats in de 70.3 Ironman Valencia komt nu ook Stenn Goetstouwers de top-100 binnen. De Tank van Wuustwezel deed een sterke Ironman Texas en liep naar de 9de plaats. Hij stijgt daardoor maar liefst 52 plaatsen op de World Ranking en staat nu op de 73ste plaats.

Pieter Heemeryck op 6

Pieter Heemeryck is nog altijd de hoogst gerangschikte Belgische triatleet. Hij zakt wel een plaatsje naar 6 omdat Patrick Lange na de Ironman Texas opnieuw de top-5 binnenkomt. Opvallend: Kristian Blummenfelt heeft dit seizoen nog geen enkele race gedaan en blijft niettemin op 1 staan. Bart Aernouts staat op plaats 50, Stenn Goetstouwers op 73, Jonathan Wayaffe staat ondanks zijn spectaculaire valpartij in Valencia op 77 en Christophe De Keyser op 83.

PTO World Ranking mannen

Hanne De Vet enige Belgische in top-100

Bij de vrouwen staat Ashleigh Gentle nog steeds op de eerste plaats in de PTO World Ranking, Met Taylor Knibb op 2 en Lucy Charles op 3. Hanne De Vet is de enige Belgische in de top-100. Vetje staat op plaats 91.

PTO World Ranking vrouwen