Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche pakt Kona-slot in Ironman Lanzarote “In principe de perfecte race”
Kenneth Vandendriessche wint de Ironman Lanzarote (foto: Ironman Lanzarote/James Mitchell)
Nieuws

Kenneth Vandendriessche pakt Kona-slot in Ironman Lanzarote “In principe de perfecte race”

Kenneth Vandendriessche, de West-Vlaamse triatleet uit Ruddervoorde, heeft zaterdag de Ironman Lanzarote gewonnen, voor de tweede keer nadat hij er in 2022 zijn eerste Ironman zege ooit pakte. Kenneth pakte uit met een verschroeiend harde marathon na een al lastige wedstrijd. Zijn marathontijd van 2u39’23 was zonder meer indrukwekkend. Het leverde hem een rechtstreekse kwalificatie op voor het WK Ironman in Hawaii in oktober. Kenneth was dan ook uitermate tevreden toen we hem spraken na de wedstrijd. “Dit was in principe de perfecte race,” aldus Kenneth.

Kenneth Vandendriessche liet ons voor de wedstrijd weten dat hij vooral een slimme race wou doen, zonder fouten. Dat lukte hem zeer goed. “In principe was dit de perfecte race,” vertelt Kenneth. “Voor eens was ik als eerste in het water, maar dan kreeg ik net een duw precies op het moment dat ik net wou duiken. Daardoor ging ik plat op mijn gezicht, waardoor ik eigenlijk mijn zwembril verloor en zo miste ik mij start volledig. Het zwemmen was dan ook niet echt wat ik gehoopt had.”

In de 180 km fietsen op het loodzware parcours ging alles volgens plan. “Op de fiets had ik een pacing plan vooropgesteld. Ik wist van mijn training perfect welke wattages ik kon trappen en ik heb me daar prima aan gehouden. Ik kwam dan ook van de fiets met een erg goed gevoel. Daarom kon ik ook meteen beginnen jagen op de mannen voor mij in de marathon. Ik wist ook wel, met de wattages die ik zelf geduwd heb en ook met de tijd die ik gereden heb, dat de mannen voor mij echt wel ‘overpaced’ hadden. Ik denk zelfs dat de snelste fietstijd twee minuten sneller was dan het record van Cameron Wurf.”

In de marathon werd het een mooie inhaalrace voor Kenneth. “Het was inderdaad één voor één mannen weer terugpakken. Het grappige is dat ik op exact dezelfde plaats als twee jaar geleden de leider heb kunnen inhalen. Ik ben erover gegaan en heb direct een kloof kunnen slaan. Daarna kon ik mijn voorsprong consolideren en de overwinning pakken,” zegt een tevreden Kenneth Vandendriessche, die blij was met zijn tweede zege in Lanzarote, maar vooral ook met zijn slot voor het WK Ironman in Hawaii, waar hij in oktober voor de tweede keer aan de start staat. “Dat is echt een supergevoel, maar ook een opluchting,” aldus Kenneth.