Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cave sprinttriatlon in Kanne dag vroeger dan gepland, aparte start vrouwen en 3 keer Slingerberg
Triatleten in actie op de Slingerberg tijdens de Cave triatlon (foto: Sportevents)
Nieuws

Cave sprinttriatlon in Kanne dag vroeger dan gepland, aparte start vrouwen en 3 keer Slingerberg

De Cave sprinttriatlon in Kanne wordt een dag vervroegd en zal vanaf dit jaar op zaterdagavond plaatsvinden, een dag voor het Nederlands kampioenschap halve triatlon. Aanvankelijk stond de sprinttriatlon op zondag 28 juli gepland, maar door het grote succes van het NK halve triatlon in Kanne hebben organisatoren Bearsports en Sportevents besloten om van de sprinttriatlon een aparte avondwedstrijd te maken op zaterdag. Nieuw is ook dat er een aparte startwave komt voor de vrouwen, die in een battle of the sexes tien minuten voorsprong krijgen. En door de wedstrijd naar zaterdag te verzetten, kunnen er drie ronden gefietst worden en dat betekent ook drie passages op de beruchte Slingerberg!

De inschrijvingen voor het NK halve triatlon, dat dit jaar in het Belgische Kanne wordt gehouden, net over de grens vlakbij Maastricht, lopen bijzonder goed. Op dit moment zijn er nog minder dan 50 startbewijzen beschikbaar voor de halve triatlon, waarin we een mooie strijd mogen verwachten tussen de Nederlanders en de Belgen. De organisatie focust dan ook graag op de halve triatlon en houdt wisselzone en fietsparcours voorbehouden op zondag voor de long distance triatleten.

En dus schuift de sprinttriatlon een dagje naar voor op zaterdagavond 27 juli. De vrouwen starten om 18.00 in een aparte startwave, zodat ze niet kunnen meerijden met de mannen in peloton, met een eerlijkere strijd als gevolg. Bovendien komt er voor het eerst een battle of the sexes tussen de vrouwen en de mannen. Op basis van de resultaten van de vorige jaren krijgen de vrouwen 10 minuten voorsprong. De mannen starten om 18u10. Wie als eerste over de finish komt aan de Mergelgrotten in Kanne wint een gloednieuw paar Scott Speed Carbon RC 2 loopschoenen.

Door het nieuwe tijdstip krijgt de sprinttriatlon ook zijn eigen parcours. Dat betekent dat er 3 korte rondes op de fiets afgelegd worden, wat betekent dat de supporters de triatleten nu drie keer de beruchte Slingerberg zien beklimmen. De maximale limiet van aantal deelnemers wordt opgetrokken naar 300 en de inschrijvingen zijn opnieuw open. Wie al ingeschreven was voor de sprinttriatlon maar niet kan deelnemen op zaterdag, mag een mailtje sturen naar de organisatie. Triatleten die niet kunnen starten op zaterdag 27 juli krijgen hun geld teruggestort.