Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen pakt mooie top-20 in laatste WTCS triatlon voor Parijs
Jolien Vermeylen in een achtervolgend groepje in de WTCS Cagliari (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jolien Vermeylen pakt mooie top-20 in laatste WTCS triatlon voor Parijs

De Franse triatlete Cassandre Beaugrand heeft de WTCS triatlon van Cagliari gewonnen, de laatste triatlon van de World Triathlon Championship Series die meetelt voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs. Voor Jolien Vermeylen was het een degelijke generale repetitie voor Parijs, voor Claire Michel is er nog werk aan de winkel, ze verloor veel tijd in de 1.500 meter zwemmen. Vermeylen ging wel goed mee met de kopgroep van 27 triatletes maar verloor nog wat plaatsen in de tweede helft van de 10 km lopen en finishte net binnen de top-20.

De Nederlandse Maya Kingma ging in de 1.500 meter zwemmen aan de leiding. Jolien Vermeylen volgde als 22ste op 17 seconden. Voor Claire Michel zat haar wedstrijd er eigenlijk al op na het zwemmen, toen ze als 55ste uit het water kwam op een achterstand van 1’20. Ze kreeg bovendien nog een penalty voor materiaal buiten de box in de wisselzone.

Vooraan kregen we al vrij snel 1 grote kopgroep van 27 triatletes met Jolien Vermeylen die redelijk vlot meeging, al zagen we haar zoals gewoonlijk bijna de hele tijd aan het staartje van de groep bengelen. Het begin van het lopen zag er veelbelovend uit. Jolien ging mee in een mooi achtervolgend groepje terwijl we aan kop van de wedstrijd veel spanning kregen met een kopgroep van 7 triatletes die een tijdje zelfs schouder aan schouder over de volledige breedte van de weg gingen lopen.

In een razendspannende slotronde bleven ze nog met 4 triatletes over: de Duitse Lisa Tertsch, de Britse Beth Potter en de Francaises Cassandre Beaugrand en Emma Lombardi. In de eindspurt ging het nog tussen Tertsch en Beaugrand. Cassandre Beaugrand pakte de overwinning in 1u47’25 met 3 seconden voor Tertsch en 7 seconden voor Potter. Jolien Vermeylen pakte een mooie 19de plaats op 2’14 van Beaugrand.

Voorlopige uitslag WTCS triatlon Cagliari 2024 vrouwen