Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympische roeier zet nieuw sub-8 age group wereldrecord in supersnelle Ironman Hamburg
De Duitse triatleet Lars Wichert wint de Ironman Hamburg bij de age groupers in een nieuw wereldrecord (foto: Ironman/Ingo Kutsche)
Nieuws

Olympische roeier zet nieuw sub-8 age group wereldrecord in supersnelle Ironman Hamburg

De Duitse triatleet Lars Wichert heeft zondag voor een ware stunt gezorgd door de voor mannen age group only Ironman Hamburg te winnen in een fenomenale tijd van 7u50, een nieuw wereldrecord bij de age groupers. Wichert is niet de eerste de beste. De Duitser was twee keer als roeier op de Olympische Spelen, was drievoudig wereldkampioen roeien en is ondertussen een succesvolle age group triatleet geworden. Een age grouper die op zijn 37ste als papa van 3 kinderen dik onder de 8 uur duikt, het levert op social media alvast een hoop uiteenlopende reacties op. Wichtert was overigens niet de enige die onder de 8 uur finishten. Maar liefst drie age group triatleten liepen een sub-8 in Hamlburg.

Het parcours in Hamburg zou grotendeels kloppen en binnen de marges vallen, dat bleek al uit de cijfers van de pro-triatletes die in Hamburg aan het European Continental Championship deelnamen. Ook in die race waren snelle tijden te vinden. De Amerikaanse triatlete Jackie Hering pakte de overwinning in een straffe 8u19’14. De omstandigheden waren blijkbaar optimaal, maar het blijven wel bijzonder snelle tijden die je normaal niet zou associeren met een age group triatleet. Er zijn genoeg pro’s die dromen van een sub-8 volledige triatlon.

Vorig jaar was er al veel te doen rond de 7u56’56 die de bekende Nieuw-Zeelandse triatloncoach Dan Plews neerzette in de Ironman van Sacramento. Dat wereldrecord werd zondag verpulverd door Lars Wichert, die na 7u50’42 over het rode tapijt liep. Ook de Australiër Chris Beckmans (7u55’55) en de Chinese triatleet Miao Hao (7u58’04) doken onder de magische grens van 8 uur. De Nederlander Olaf van den Bergh werd 4de overall in 8u05’32 en werd met zo’n supertijd pas tweede in zijn age group.

Twee Belgische triatleten op podium

Snelste Belg was Kristof Van Gemert, die 36ste overall werd in 8u39’25. Peter Olbrechts en Jerome Philippe mochten op het podium. Peter werd derde in de M45 age group in ook al een snelle tijd: 8u52’53. Bert Arnauts finishte in dezelfde categorie als 6de. Beide Belgen kwalificeerden zich meteen voor het WK Ironman in Hawaii in oktober. Jerome pakte eveneens brons in de M50 categorie in 9u02’44.