Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BOIC maakt officiële selectie bekend: België met 4 triatleten naar olympische triatlon in Parijs
De Belgian Hammers bij het Mixed Team Relay event in Parijs in 2023, met Jolien Vermeylen, Arnaud Mengal (toen als vervanger van Marten Van Riel), Jelle Geens en Claire Michel (foto: World Triathlon)
Nieuws

BOIC maakt officiële selectie bekend: België met 4 triatleten naar olympische triatlon in Parijs

Het was al sinds vorige week maandag duidelijk na het afsluiten van de olympische ranking van World Triathlon, maar nu is het ook officieel. Team Belgium heeft woensdag de officiële selectie bekendgemaakt voor de Olympische Spelen. België mag opnieuw met vier triatleten naar de Olympische Spelen, met Marten Van Riel en Jelle Geens bij de mannen en Claire Michel en Jolien Vermeylen bij de vrouwen. Voor die laatste worden het haar eerste Olympische Spelen. Jolien, Marten, Claire en Jelle komen naast de individuele triatlons op 30 en 31 juli ook nog in actie op de Mixed Team Relay op 5 augustus.

Jelle Geens was al langer zeker van kwalificatie. Hij was de enige triatleet die al voldaan had aan de nationale selectiecriteria. Na het afsluiten van de olympische ranking stonden Marten Van Riel (28ste), Claire Michel (34ste) en Jolien Vermeylen (28ste) hoog genoeg in de rangschikking om te voldoen aan de World Triathlon criteria. Woensdag maakte Team Belgium de officiële selectie bekend. Jelle Geens en Marten Van Riel komen op dinsdag 30 juli aan de start van de olympische triatlon in Parijs. Een dag later, op woensdag 31 juli, is het de beurt aan Claire Michel en debutante Jolien Vermeylen die twee sterke seizoenen beloond ziet met een verdiende eerste olympische kwalificatie.

Op maandag 5 augustus wordt de Mixed Team Relay gehouden in Parijs, de gemengde ploegenestafette waarin België op de vorige Spelen in Tokio nog knap vijfde eindigde. Het is nog niet duidelijk of en welke reserves er worden aangeduid voor de Belgian Hammers. De reserve-atleten mogen overigens niet mee naar het olympisch dorp en kunnen alleen invallen bij blessure of ziekte van 1 van de 4 al geselecteerde triatleten. Op dit moment is alleen Arnaud Mengal, 74ste op de olympic ranking, aangeduid als reserve.