Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kwarttriatlon in Menen geannuleerd na zorgen over waterkwaliteit Oude Leie
Louis Naeyaert pakte in 2023 de Europese titel in Menen (foto: Decospan triatlon Menen/David Pintens)
Nieuws

Kwarttriatlon in Menen geannuleerd na zorgen over waterkwaliteit Oude Leie

Er komt dan toch geen triatlon in Menen in augustus dit jaar, dat heeft organiserende club Lentriac laten weten. Lentriac staat voor ‘Leie Endurance Triatlon Club’ en het is net die Leie die roet in het eten gooit. De waterkwaliteit van de Oude Leie-arm, waarin normaal gezwommen zou worden, voldoet momenteel niet aan de vereiste normen. En er zijn geen garanties op een snelle oplossing. Lentriac zou in augustus voor het eerst de triatlon in Menen organiseren nadat organisatoren Frederik, Ruben en Henk besloten om na het EK halve triatlon op een hoogtepunt te stoppen.

Bij Lentriac zijn ze uiteraard teleurgesteld, maar ze zijn hoopvol dat er een definitieve oplossing komt voor de waterkwaliteit en dat ze in 2025 opnieuw de triatlon kunnen organiseren. Triatleten die al ingeschreven waren, worden de komende tijd door de organisatie gecontacteerd over het reeds betaalde inschrijvingsgeld.