Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel wapent zich tegen ijskoud zwemwater in T100 San Francisco triatlon, Anne Haug zegt af
Marten Van Riel in PEAKS neopreen klaar voor de T100 San Francisco triatlon (foto: Blue Globe Sports/Koen De Volder)
Nieuws

Marten Van Riel wapent zich tegen ijskoud zwemwater in T100 San Francisco triatlon, Anne Haug zegt af

Zaterdag 8 juni maakt triatleet Marten Van Riel zijn debuut in de nieuwe T100 Triathlon World Tour, het officiële wereldkampioenschap long distance triatlon van World Triathlon en de PTO. In de T100 San Francisco wordt de Escape From Alcatraz klassieker voor de pro-triatleten omgedoopt tot een triatlon van 100 km, met 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen. De zwemstart is vanaf de veerboot vlak voor het mythische gevangeniseiland Alcatraz en omdat het water er ijskoud kan zijn, ging Marten deze week bij Blue Globe Sports extra neopreen shoppen. De Duitse triatlete Anne Haug neemt zelfs helemaal geen risico na haar blessures en zegt net door het ijskoude zwemwater af voor de derde T100 race van het seizoen.

IJskoud zwemwater in Escape From Alcatraz triatlon

Bij een watertemperatuur onder 12 graden moeten de triatleten verplicht neoprene handschoenen dragen, wat anders in wedstrijden officieel verboden is omdat het je de mogelijkheid geeft om ‘meer water te pakken’. Marten Van Riel kreeg woensdag nog te horen dat hij officieel gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen in Parijs. Zaterdag ging hij langs bij Blue Globe Sports, waar Marten naast zijn vaste PEAKS Azul wetsuit ook nog extra neopreen accessoires meekreeg voor San Francisco: een neoprene badmuts, sokken en handschoenen. Marten is dus klaar voor zijn eerste T100 triatlon, waarin hij het zal moeten opnemen tegen nog een Belg: Pieter Heemeryck wil in San Francisco revanche nemen na zijn opgave in The Championship in Samorin.

Geen Anne Haug, wel Kat Matthews

Bij de vrouwen komt de Duitse ex-wereldkampioene Ironman Anne Haug niet aan de start. Het ijskoude zwemwater schrikt haar af, want ze wil geen risico’s nemen om na haar blessure opnieuw te hervallen. De Amerikaanse Taylor Knibb, die deze week nog werd aangekondigd als deel van Team USA voor de Olympische Spelen in Parijs, doet wel mee en is één van de favorietes in San Francisco samen met Ashleigh Gentle, Laura Philipp, Emma Pallant-Browne én Kat Matthews, die na haar diskwalificatie in Hamburg last minute toch nog in San Francisco mag starten.