Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Masterclass van Dirk Baelus die overall overwinning pakt in 40ste halve triatlon Terheijden
Dirk Baelus op het podium van de halve triatlon van Terheijden met Jorn Van Bergen en Knut Vyvey (foto: Dirk Baelus RR)
Nieuws

Masterclass van Dirk Baelus die overall overwinning pakt in 40ste halve triatlon Terheijden

Het was feest in het Nederlandse Terheijden waar de 40ste editie van de triatlon gevierd werd, maar sportief werd het alweer een Belgisch feestje, met een volledig Belgisch podium en een master die een ware masterclass gaf. Dirk Baelus pakte de overall overwinning in Terheijden met ruime voorsprong op Jorn Van Bergen. Knut Vyvey werd derde. Bij de vrouwen won de Nederlandse Paulien van de Veerdonk nadat ze in de slotfase een achterstand van meer dan 11 minuten goedmaakte en met een handvol seconden de winst pakte.

Dirk Baelus, kopman van Innerme en hoogteresort Taeru is sinds de triatlonstage in de Ardennen bij Taeru in bloedvorm. Hij won twee weken geleden al zijn age group in de 70.3 Ironman Kraichgau. Zondag was hij duidelijk de sterkste in Terheijden. Hij kwam als derde uit het water na 2.500 meter zwemmen op 1 minuut van de Nederlander Tijmen Smit. Die hield die voorsprong vast in de 80 km fietsen. In de afsluitende halve marathon zakte Smit nog helemaal weg naar de zevende plaats. Dirk Baelus nam de koppositie over en won verdiend met net geen tien minuten voorsprong. Dirk Baelus won in 4u00’32, meteen ook goed voor de winst bij de masters. Jorn Van Bergen pakte de tweede plaats op 9’44. Nog eens 2’23 later vervolledige Knut Vyvey het volledig Belgische podium.

Bij de vrouwen leek Annika Spronk af te stevenen op de overwinning. Na het fietsen had ze ruim 11 minuten voorsprong op Paulien van de Veerdonck. Die laatste liep een stuk sneller en in de absolute slotfase kreeg ze de leidster in zicht. Paulien van de Veerdonk kende geen genade en ging op en over Spronk. Paulien won in 4u42’00 met 18 seconden voorsprong op Annika Spronk. Vervolgens was het nog meer dan een halfuur wachten op derde dame Sandra Kleijn.

Op de kwarttriatlon won Kevin Laros voor onze landgenoot Kevin Strubbe. Ingrid Van Baal won bij de vrouwen.

Uitslag triatlon Terheijden 2024