Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Niet Gustav Iden, wel landgenoten winnen 70.3 Ironman Warschau
Casper Stornes wint de 70.3 Ironman Warschau (foto: Ironman)
Nieuws

Niet Gustav Iden, wel landgenoten winnen 70.3 Ironman Warschau

De Noren waren topfavoriet voor de 70.3 Ironman Warschau, maar het was niet ex-wereldkampioen Ironman Gustav Iden die de zege pakte, wel zijn landgenoot Casper Stornes. Ook bij de vrouwen werd het een Noorse overwinning met Solveig Lovseth, ook een specialiste van de korte afstand die na Indian Wells vorig jaar nu haar tweede 70.3 Ironman zege pakte. Gustav Iden haalde voor het eerst dit seizoen de finish, maar werd pas vierde. En er was nog de opvallende tweede plaats van Nederlander Jorik Van Egdom.

In een sterk deelnemersveld, zonder Belgische pro-triatleten, slaagde Gustav Iden er voor het eerst sinds lange tijd weer in om de finish te halen van een long distance triatlon. De ex-wereldkampioen Ironman, die niet geselecteerd geraakte voor Parijs en al zijn pijlen mikt op Kona in oktober, werd vierde in 3u39’51. Dat was weliswaar op 11’39 van zijn landgenoot Casper Stornes, die na Nice in 2021 en Indian Wells in 2023 nu zijn derde 70.3 Ironman overwinning binnenhaalde. Stornes won in 3u28’12 met 6’57 voorsprong op Jorik Van Egdom die ambitie heeft om meer long distance triatlons te doen. De Pool Kacper Stepniak werd derde op 7’15.

Ook bij de vrouwen werd het een Noors feestje met Solveigh Lovseth die de race domineerde. De gouden medaille winnares van de European Games in Munchen in 2023 werd nooit bedreigd en pakte een verdiende overwinning in 3u52’09. Ze haalde het met maar liefst 12’36 voorsprong op de Poolse Marta Lagownik. De Britse Megan McDonald werd derde op 15’44.