Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dolle vreugde bij gouden Belgische duatleten op EK na geslaagde ploegentactiek
Dolle vreugde bij de Belgische duatleten met centraal Europees kampioen Arnaud Dely op het EK duatlon in Coimbra (foto: World Triathlon)
Duathlon

Dolle vreugde bij gouden Belgische duatleten op EK na geslaagde ploegentactiek

Op de vierde wedstrijddag van het Europees Multisport Festival in het Portugese Coimbra kwamen op het EK cross-triatlon geen Belgische atleten in actie en dus keren wij graag nog een keer terug naar zaterdag toen op het EK duatlon de Belgische ploegentactiek goud opleverde bij de elites. En dat werd aan de finish door de volledige ploeg gevierd. Waar wij nog verrast waren door de aanval van Arnaud Dely op de fiets, laat multisport bondscoach Stijn Demeulemeester ons vanuit Coimbra weten dat het allemaal onderdeel was van de vooraf besproken ploegentactiek.

“We hadden vooraf het plan met alle atleten besproken en de verschillende scenarios uitgewerkt,” vertelt Stijn Demeulemeester. “Iedereen had zijn kans, maar er was een duidelijk plan. We hebben het teambelang voorop gezet in de tactische bespreking vooraf en we wilden gewoon goud. We wilden vooral de Fransen en de Spanjaarden onder druk zetten. De hele race had team Belgium het onder controle. De ontsnappjng van Arnaud Dely heeft stand gzhouden, maar het was niet de eerste ontsnappingspoging van een Belg.”

De andere duatleten in de kopgroep lieten uiteindelijk Arnaud Dely rijden. “Alle ontsnappingen met Belgen maakten ze direct gedaan, maar ik denk dat ze niet geloofden dat Arnaud effectief zelf in de aanval ging blijven gaan.. Arnaud reageerde op de Nederlander die wat voorsprong had. Eens Arnaud en de twee Nederlanders een beetje een gat hadden, hebben de andere belgen de koers plat gelegd en elke samenwerking doorbroken, tot grote frustratie van vooral de Fransen, zodat het gat bleef. Het was een mooi staaltje van een echte ploeg. De foto aan de finish spreekt daarbij boekdelen,” aldus Stijn.