Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ben Vyvey en Jorien Brion winnen 40ste jubileum-editie van Parktriatlon Brasschaat
Jorien Brion loopt naar de winst in de Parktriatlon van Brasschaat (foto: Chris Hofkens)
Nieuws

Ben Vyvey en Jorien Brion winnen 40ste jubileum-editie van Parktriatlon Brasschaat

Op zaterdag 30 juni stond de jubieum-editie van de Parktriatlon in Brasschaat op de agenda. De oudste triatlon van België was toe aan zijn 40ste editie! Hiervoor gaf wel een heel speciale genodigde het startschot: Wilfried Van Aken. De eerste winnaar van de Brasschaatse triatlon én de allereerste Belgische triatleet ooit in de Ironman van Hawaii! Wilfried is ook bekend als dé bezieler van de wintersporten van Brasschaat oftewel de bekende achtkamp. Hij zag Ben Vyvey en Jorien Brion de kwarttriatlon winnen.

Na enkele leuke en spannende jeugdreeksen in de voormiddag werd om 13 uur het startschot door Wilfried gegeven en konden de heren starten aan hun 1500 meter zwemmen. Een dikke 17 minuten later kwam Brecht Roelans als eerste uit het water. Op de fiets kreeg hij al snel het gezelschap van Lukas Maes, Ben Vyvey en Louis Raskin. In de achtervolging kregen we een Trinity-tweetal: Lander Dircken en Job Téblick. Ook Pieter Vanderhenst en Gerry Druyts waren erg actief op de fiets. In de laatste kilomters moest snelste zwemmer Brecht zijn drie kompanen laten gaan.

Zo startte hij met een kleine halve minuut achterstand aan het lopen. Lukas Maes trok de eerste ronde door het park van Brasschaat stevig door. Maar het ging niet snel genoeg voor Ben Vyvey. Hij ging op en over ploeggenoot Lukas en stormde in een top-looptijd naar winst. Lukas Maes was tevreden met een mooie tweede plek. UIt de achtergrond kwam een snelle Pieter Vanderhenst opzetten. Hij ging voobij Louis Raskin en Brecht Roelans en nam beslag op een knappe derde plaats.

Het Waaslandse triatlon team stond met vier atleten in de top 10. Een knappe collectieve prestatie! Ook Trinity stond met drie atleten in die top 10. Lander Dircken, Job Téblick en David De Grooff waren blij met hun prestatie voor eigen volk.

Bij de dames kregen we een spannende tweestrijd. Winnares van 2022 en tweede vorig jaar, Britt Heirman, kwam als eerste uit het water. Ze had het gezelschap van Jorien Brion en Maura Seynaeve. Na het zwemonderdeel had dit trio al een tweetal minuten voorsprong op de eerste achtervolgers. Na de 40 kilometer fietsen deden ze daar nog eens twee minuten bovenop. In het lopen werd er wat haasje-over gedaan tussen Jorien en Britt. Maura moest al snel de twee snellere dames laten lopen.

Uiteindelijk bleek Jorien Brion de snelste van de twee. Ze liep nog een minuutje weg en kwam na 2u12’ als winnares van de 40ste parktriatlon van Brasschaat over de finishlijn. Britt werd net als vorig jaar tweede en Lien Boeykens werd, na de snelste looptijd neer te zetten, een knappe derde.

Kiara De Backer en Ortwijn Van Stichel winnen sprinttriatlon

In de sprint triatlon kregen we ook twee spannende wedstrijden. De jonge Marthe Robion kwam als eerste uit het water en kreeg twee dames in steun op de fiets. Kiara De Backer en Naomi De Koninck reden samen met Marthe richting de tweede wisselzone en trokken samen hun loopschoenen aan. Kiara was duidelijk de snelste loopster van de drie. De Shop2Run atlete snelde zo naar een mooie overwinning. Marthe en Naomi verloren veel tijd in het lopen. Zo kon Anneleen Bollé met een knap loop-nummer naar de tweede plek stormen. Marthe werd nog knap derde en eerste juniore. Fran Vekemans van thuisclub BRTC won de wedstrijd bij de Jeugd A.

Bij de heren wedstrijd kregen we ook een drietal voorin. Ortwijn Van Stichel kwam na 9’21” als eerste uit het water na 750 meter zwemmen. Hij kreeg Jente Van de Weyer en Jasper Van Den Brande-Vanhaevre als kompanen. Aga Seth was ook mee voorin na het zwemonderdeel maar moest de snellere fietsers laten gaan. Ortwijn Van Stichel was de snelste loper van het leiders-trio en kwam met gebalde vuisten als eerste over de finishlijn. Vanuit de achtergrond liep Atriac’er Senne Dedapper een minuut dicht en zo kwam er tussen hem en Jente Van de Weyer een sprintfinish à la Marten Van Riel en Kyle Smith. Senne werd zo tweede en was ook eerste junior. Bent Raemaekers deed ook een knappe wedstrijd en werd eerste in de Jeugd A reeks.

Uitslagen Parktriatlon Brasschaat