Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Axel Zeebroek: “Ik dacht dat dit mijn dag was”
Nieuws

Axel Zeebroek: “Ik dacht dat dit mijn dag was”

Axel loop Melb

Wat we vannacht van Axel Zeebroek zagen, was ronduit indrukwekkend. De beelden van zijn aankomst in Melbourne spraken voor zich. Hij was compleet kapot. “Ik ben helemaal op. Ik heb vandaag alles gegeven. Mijn zwemmen was super en op de fiets heb ik de hele tijd gas gegeven. Tegen het einde van de wedstrijd kon alleen Dellow me nog volgen,” vertelt Axel.

“In het begin van de marathon voelde ik me nog steeds sterk. Maar dan sloegen de krampen toe. Tussen 15 en 30 km had ik het zo zwaar en het leek wel alsof iedereen me voorbij liep. In de laatste kilometers slaagde ik er opnieuw in om door te lopen, al moest ik daarvoor alles geven wat er in me zat.”

“Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Ik dacht een hele tijd dat dit mijn dagje zou worden. Niettemin ben ik blij voor mijn vriend Dirk. Ik zag hem deze winter worstelen en vechten om terug in vorm te komen en vandaag komt hij op een grootse manier terug. Het was een goede dag voor het team. Dirk en ik hebben de triatlonwereld onze kleuren laten zien”, aldus Axel.

Dirk wint Melb

IM Melbourne Champion Dirk Bockel (foto: Delly Carr)

Luxemburger Dirk Bockel was uiteraard supergelukkig. “Dit is ongelofelijk. Wat een zware dag”, vertelt de trainingsmakker van Axel. “Ik heb afgezien op de fiets. De eerste twee ronden gingen goed, maar in de derde voelde ik me verschrikkelijk. Ik was niet eens zeker of ik het zou volhouden. Toen Axel ontsnapte, probeer ik mee te gaan, al wist ik niet of dat de juiste beslissing was.”

“Maar wat een loopnummer uiteindelijk. Ik moest geduldig blijven en op het einde viel alles op zijn plaats. Deze overwinning betekent vee voor me. Er was enorm veel druk: vorig jaar niet gefinisht in Kona, dus absolute nood aan QPR punten, ik wou opnieuw een grote race winnen en ik wou vooral mijn problemen met mijn heup van deze winter overwinnen.”

“De laatste weken kwam het allemaal goed. Ik heb me samen met Axel goed voorbereid hier. Daarom vind ik het zo jammer voor hem. Hij verdiende echt een podium finish vandaag.”

“Mijn dank gaat uit naar het team. Ik krijg een nooit geziene support van het Uplace BMC Pro Triatlon Team. Dit is wat er gebeurt met een professionele omkadering, ik heb me volledig op het sportieve aspect kunnen focussen. Dus dankjewel Uplace BMC”, aldus de Ironman Melbourne champion.