Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Vandenbussche verovert circuit van Goodwood
Nieuws

Tom Vandenbussche verovert circuit van Goodwood

Tom VDB Goodwood

Tom op het circuit van Goodwood op weg naar winst (foto: Lies Vanaudenaarde)

Tom Vandenbussche kent een goed voorseizoen. Na winst in de offroadduatlon van Jurbise pakte hij dit weekend zijn tweede zege van het seizoen. Tom was de beste in de duatlon van Goodwood in Engeland, die met 4 km lopen, 40 km fietsen en 8 km lopen een voor ons wat vreemde verdeling van de afstanden. Pascal Vanaudenaerde werd er vijfde. Lees hieronder het volledige verslag van Tom:

“Afgelopen weekend trok ik samen met Pascal Vanaudenaerde en zijn dochter Lies naar de streek van Portsmouth (Zuid-Engeland) voor de Goodwood Duathlon, een non drafting-wedstrijd op het (in Engeland) befaamde motocircuit van Goodwood. Op het rondje van 4 km moesten we achtereenvolgens een ronde lopen, tien ronden fietsen en twee ronden lopen. In totaal was dit goed voor een duatlon van 4 – 40 – 8, iets wat we in België eigenlijk niet kennen.

Gezien mijn kwaliteiten (sterk fietsnummer en een stabiele tweede run) en gebreken (matige eerste run) is dit type duatlon ideaal voor mij. Alleen is het heel jammer dat ik daarvoor altijd naar een ander land moet reizen… Na de crossduatlon in Jurbise in februari (waar ik voor de eerste keer een duatlon in een rechtstreeks duel naar mijn hand kon zetten) was dit het tweede (tussen)doel van dit seizoen. Toch bleef ik vooraf in het ongewisse, aangezien de kwaliteit van het deelnemersveld mij onbekend was.

Na een goeie eerste run onder overslagpols (16 km/u) begon ik met frisse benen aan het fietsgedeelte. Ik kwam na twee ronden aan de leiding en kon mijn voorsprong stelselmatig uitbouwen. Door de forse wind in de open vlaktes werd het een doodeerlijke tijdritduatlon (één tegen één) en kon ik met een geruststellende voorsprong de tweede run aanvatten.

Eerst had ik het wat moeilijk, maar in het tweede deel kon ik mijn tempo optrekken tot 3’50″/km, wat voor mijn doen echt goed was/is. Aan de meet hield ik ruim een minuut over op mijn dichtste belager, de Brit Ant Gritton, een sterke loper uit de streek die ook regelmatig duatlons wint. Mijn reisgezel Pascal Vanaudenaerde werd mooi vijfde en tweede 40-plusser. Een bewijs dat de Handzamenaar in dit type duatlons veel beter tot zijn recht komt dan in het Vlaamse stayerwerk…

En tot slot: de komende weken en maanden wachten nog heel wat mooie wedstrijden en uitdagingen, maar daarover later wel eens meer…” aldus de journalist van de Krant van West-Vlaanderen.

 

Uitslag