Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het beste van 2014 – 10: “U bent een fijn publiek”
Column

Het beste van 2014 – 10: “U bent een fijn publiek”

Jolien Lewyllie Ine Couckuyt

Laten we om het jaar feestelijk af te sluiten maar eens teruggrijpen naar een succesformule uit het niet eens zo verre verleden. Net zoals in 2012 brengen we u hier graag opnieuw een persoonlijk, verre van volledig maar verder redelijk sensationeel jaaroverzicht met meer hoogte- dan dieptepunten. Vanaf vandaag tot en met oudejaarsavond tellen we af naar de absolute topgebeurtenis van het jaar, maar beginnen doen we met een geurtje, want ze zeggen dat eigen lof stinkt. Toch moeten we het in dit overzicht over ons hebben, want de grote lancering van het vernieuwde 3athlon.be was toch één van de hoogtepunten van het jaar.

Het stond in de sterren geschreven (hebt ge hem, Jim?) 🙂 dat de blog die u vanaf 2005 alle nieuws en info over duursporten bracht toe was aan een complete make-over. Begin augustus verhuisden we de oude Joomla-content naar een gloednieuwe WordPress-site, waarna we na twee dagen en evenveel vruchteloze pogingen hopeloos onderuit gingen na massaal bezoek aan de nieuwe, te trage site. En dus werkten we twee dagen non-stop door om alles opnieuw in een nieuw thema te stoppen. Op donderdagnacht 7 augustus 2014 lanceerden we in alle stilte het gloednieuwe 3athlon.be.

4,5 maand later bent u met maar liefst 142.084 lezers, waarvan 51.257 unieke bezoekers. Goed voor 293.944 pageviews. We kunnen dus stellen dat u een fijn publiek bent. Al doen we die aankondiging voor een deel van u in de verkeerde taal. Want na België en Nederland komen de meeste bezoekers uit Duitsland, gevolgd door Frankrijk en Spanje. Ook in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Zwitserland wordt 3athlon.be van dichtbij gevolgd.

En u bent ook blijkbaar een publiek van liefhebbers… van het vrouwelijk schoon onder andere. In de top-10 van best gelezen artikels prijkt op 5 de comeback van Inge Van den Broeck. Op 7 vinden we de behind-the-scenes beelden van Jolien Lewyllie in de pin-up-shoot voor Menzo. En de Foto Van De Week met het cola-moment in Deinze van Joke Coysman haalt nog net de top-10 en doet het een stuk beter dan het bericht van haar nieuwe record aantal overwinningen.

De Ironman Hawaii is met voorsprong de populairste triatlon. Het verslag en de uitslag van alle Belgen was het best gelezen artikel van 2014 en de voorbeschouwing stond op de negende plaats. Opvallend is dat de Belman op plaats drie staat. Ook Zofingen en de Ironman Florida (met de broers Veldeman en Joerie Vansteelant) halen de top-10. En onze tips over “Shaving Seconds” (2de best gelezen artikel) en het “Vetloopje” spraken ook tot de verbeelding. De meeste atleten zelf geven bovendien massaal toe dat ze nagelbijtend uitkijken naar hun wekelijkse portie 3quest…

Op de sociale media kregen we het afgelopen jaar 821 volgers op Twitter en op Facebook zijn we van 920 naar 1487 likes gegroeid, maar u mag ons blijven leuk vinden zodat we het jaar afsluiten met meer dan 1500 fans. In de berichten met het grootste bereik moet de Ironman van Hawaii het afleggen tegen de aankondiging van de Swimrun in l’Eau d’Heure volgend jaar, het WK Xterra (het Bart Aernouts-effect) en opnieuw de comeback van Inge Van den Broeck…

Eens kijken of het jaaroverzicht zich daar nog ergens tussen kan nestelen 🙂

Morgen is het tijd om eens lekker af te wijken van het begane pad met op 9 de Trailer Park Trash…

Foto: Jolien Lewyllie en Ine Couckuyt in Kortrijk, door Johan Tack