Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kim Nulens: “Betere resultaten, toch meer ellende”
Duathlon

Kim Nulens: “Betere resultaten, toch meer ellende”

Kim Nulens Kortrijk Fiets

Kim Nulens lijkt de laatste tijd weer in goeie doen te zijn, met een aantal podiumplaatsen achter de ongenaakbare Ilse Geldhof. Maar schijn bedriegt bij de Hasseltste duatlete. Terwijl haar resultaten beter lijken dan vorig jaar blijft de ETZ-atlete last hebben van de nasleep van haar sleutelbeenbreuk bij de parcoursverkenning van het BK Cross duatlon in Retie in februari van dit jaar. “Ik ondervind grote moeilijkheden bij het belasten van de schouder,” vertelt Kim. “Ik weet het, als je mijn sportprestaties nagaat, lijkt het alsof er niets aan de hand is en zie je dat ik op een hoger niveau meedraai dan vorig seizoen. Dat is natuurlijk het resultaat van training (veel volumes, submaximale inspanningen op geleide van de schouder)”

“Het slechte nieuws is dat de revalidatie na de complexe (3-voudige) sleutelbeenbreuk medio februari moeizaam, pijnlijk en langdurig (bijna 5maanden) verloopt. Ik ondervind grote moeilijkheden bij het belasten van de schouder. Hierdoor kan ik mijn job als intensieve zorgen verpleegkundige, op een dienst voor hartpatiënten, voorlopig nog niet uitoefenen. Vooral de laatste 2 weken gaat de conditie van de schouder fel achteruit (veel pijn en dus ook functievermindering). Hetgeen natuurlijk ook mentaal begint door te wegen,” vertelt Kim.

Kim Nulens Kortrijk 1

Maar er is beterschap op komst. “Het goede nieuws is dat we afgelopen maandag na een consult bij sportdokter Claes de oorzaak hebben gevonden van deze ellende. Eén van de drie breuken is niet goed hersteld, is instabiel en niet goed doorbloed. Het gevolg: ik word zo snel als mogelijk opnieuw geopereerd, nu vrijdag 10 juli in het AZ Herentals. Ik word door dè schouderspecialist behandeld en ben dus in goede handen. Duimpjes omhoog!” gaat de ETZ’ster verder.

Mentaal moet het zwaar zijn voor Kim die na een goede winter met veel ambitie aan het seizoen wou beginnen. “Hoe het nu sportief verder moet, kan ik pas na de ingreep vertellen. Mentaal is het eventjes weer een slag in het gezicht. Maar ik weet het wel te plaatsen. Ik voelde dat ik twee weken geleden sterker uit mijn stage in de Alpen was gekomen ondanks de slechte conditie van de schouder. Ik denk dat we  de komende weken  daar een bevestiging van zouden zien in prestaties op de piste (atletiek) om zo in Embrun (GP D1  sprint) vriend en vijand te kunnen verbazen en die form nog even door te trekken op het BK Sprint. Tant pis nondedju 🙂 Ach ja, ik zal het mogelijke doen om zo min mogelijk conditionele schade op te lopen en wie weet valt het nog allemaal mee en ben ik toch op de afspraak met de duatlon in Embrun!” aldus nog de sympathieke duatlete, die in Kortrijk ondanks de omstandigheden nog als tweede finishte achter Ilse Geldhof.

Wij wensen Kim alvast een spoedig herstel toe! Kop op meid, je zal sterker dan ooit terugkomen… 🙂

Kim Nulens in Kortrijk/Foto's: Mario Vanacker