Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: La Goos is “in haren hof” niet te stoppen
Nieuws

TBT: La Goos is “in haren hof” niet te stoppen

Sofie Goos Antwerpen 2010
Sofie Goos op “haar” podium in 2010 (foto: Eddy Senecaut)

Op een donderdag waarop heel wat Belgen uitkijken naar de Ironman van Maastricht keren wij terug naar wat nog maar zes jaar geleden dé wedstrijd was waar de Belgische liefhebbers van de lange afstand destijds massaal naar toetrokken: de 70.3 Ironman van Antwerpen. Deze Throwback Thursday is bovendien speciaal voor Sofie Goos. Precies een week geleden zagen we haar nog haar vrolijke zelf zijn toen ze het startschot gaf van de triatlon van Kapelle-op-den-Bos en er iedereen, van topper tot absolute recreant keihard aanmoedigde. Zes jaar geleden heette ze iedereen nog welkom “in haren hof”.

Dat waren de letterlijke woorden toen we ’s ochtends een interview deden met Sofie aan het Galgenweel. Dat grensde toen aan haar vroegere woonst en ze wou al die internationale toppers wel even laten weten dat ze welkom waren “in mijnen hof”. Of ze daardoor schrik hadden gekregen, zullen we nooit weten, maar feit was wel dat La Goos er de tegenstand verpulverde zoals we destijds in dit artikel schreven. Debby Verstraeten was toen nog gewoon triatlete, Melanie Matthys was nog niet aan kinderen begonnen en Mieke Dupont liet het rappe lopen toen nog voorafgaan door zwemmen en fietsen.

Bij de mannen was er dat jaar de grote doorbraak van Bart Aernouts die toen nog als duatleet te boek stond maar wel Bink, Fre, Rutger en Bert afdroogde. En België leerde Colpie kennen…

Wat vliegt de tijd toch ongelofelijk snel… even snel als weelderige haardossen van de speaker verdwijnen 😉

Oh ja, ondertussen gaat het een stuk beter met Sofie en is ze weer goed aan het doortrainen. De nier is helemaal genezen, maar met lopen moet ze nog even wachten. Stiekem hoopt ze er tegen Knokke weer te staan en wij hopen met haar mee, al was het maar om weer eens op een podiumfoto met La Goos te staan 🙂

http://3athlon.be/aernouts-en-goos-winnen-voor-thuispubliek/