Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos op zoek naar nieuw team en/of sponsors
Nieuws

Sofie Goos op zoek naar nieuw team en/of sponsors

sofie-goos-mallorca-ingo-kutsche
Sofie Goos niet langer bij BMC-Etixx (foto: Ingo Kutsche)

Sofie Goos maakt niet langer deel uit van BMC-Etixx, het Belgisch-internationale professionele triatlon team. Dat maakte La Goos vandaag zelf bekend op haar facebookpagina. Goos was één van de pioniers van het team. Uplace begon eerst Bruno Clerbout als individuele atleet te steunen. Toen Sofie Goos er bij kwam, was er voor het eerst sprake van een team. Ze bleef jarenlang hét Belgische uithangbord van het team, niet alleen door haar prestaties maar vooral ook door haar persoonlijkheid. Het nieuws dat BMC-Etixx niet langer doorgaat met Sofie komt exact 1 week na het druk bijgewoonde persmoment in Hawaii, waar we team manager Bob De Wolf nog spraken over La Goos.

“We gaan binnenkort de contractverlenging van Sofie Goos bespreken en evalueren”, zei Bob toen. “Het is natuurlijk een op zijn minst gezegd apart jaar geweest voor Sofie. Los van die hele situatie moeten wij als team vooral kijken naar de komende drie jaar en de rol die Sofie daarin kan spelen. Wij leefden dit jaar enorm mee met Sofie, maar compassie is niet de juiste reden om een contract zo maar te verlengen,” aldus Bob. BMC-Etixx ontbond twee jaar geleden ook al het contract van Tine Deckers. Die vond na een lange zoektocht haar eigen sponsors en knokte zich terug richting Hawaii. Nu blijft Bart Aernouts de enige Belg in het BMC-Etixx team.

Dit is het officiële statement van Sofie Goos: “Een jaar van vallen… Ik kreeg net te horen dat er in het BMC-Etixx Team geen plaats meer is voor mij. Een team dat mij heel veel mogelijkheden heeft geboden, maar waarbij ik niet meer kan voldoen aan de verwachtingen… “

“En weer opstaan. Want de goesting is te groot om er weer te staan. Met sponsors/partners die in mijn weg terug geloven en waarvoor ik een goeie en gedreven ambassadrice kan zijn. De zoektocht is bij deze begonnen!” aldus La Goos op haar facebookpagina.

En ondertussen kwam ook het officiele persbericht van BMC-Etixx binnen:

“Het BMC-Etixx Pro Triathlon Team powered by Uplace heeft vandaag besloten de samenwerking met Sofie Goos op het einde van het seizoen niet te verlengen. Sofie was sinds 2010 lid van het team en heeft de opgang van een klein Belgisch project tot één van de leidinggevende triatlon teams op wereldvlak vanop de eerste rij meegemaakt. Het team is Sofie erg dankbaar voor de bijdrage die ze doorheen de jaren heeft geleverd, als topatlete en als ambassadrice.

Sofie was destijds één van de allereerste atleten die de kans gekregen heeft zich binnen het team voltijds op haar sport te kunnen toeleggen. We hopen dan ook doorheen de voorbije zes jaren, een belangrijke bijdrage te hebben kunnen leveren bij het realiseren van Sofie Goos haar sportieve doelen. We betreuren uiteraard enorm dat Sofie dit jaar haar kansen als atlete niet heeft kunnen verdedigen door een laffe daad van zinloos geweld. Het team heeft er dan ook alles aan gedaan haar doorheen de voorbije moeilijke maanden maximaal te blijven ondersteunen. De beslissing om de samenwerking niet te verlengen, staat dan ook volledig los van haar inactiviteit dit jaar.

Het BMC-Etixx Pro Triathlon Team is de voorbije jaren uitgegroeid tot een internationaal top team. Het voorbije weekend eindigden nog drie atleten van het team in de top 15 op het WK Ironman. Daar waar de ambities de voorbije jaren vooral lagen op het winnen van eerder regionale Ironman wedstrijden, is het ultieme doel voor de volgende jaren geëvolueerd naar een podiumplaats op het Wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Het is ons gevoel dat op basis van de voorbije zes seizoenen, een topnotering in Hawaï voor Sofie niet langer een doelstelling is.

Het team heeft dan ook besloten na 6 jaar van volledige professionele ondersteuning aan Sofie Goos, de kans te bieden aan nieuwe talenten om die doelstelling na te streven.”