Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eindspurt beslist over winst in Run&Bike Gullegem
Multisports

Eindspurt beslist over winst in Run&Bike Gullegem

Hans Henk Omey RUnbike Wevelgem 2017
Hans en Henk Omey op weg naar de zege in Wevelgem (foto: Corry Van Iseghem)

Naar jaarlijkse traditie stond de Sportics Run & Bike van Energy Team Zuidwest terug op het programma. Een ideale wedstrijd om enkele atleten in hun nieuwe clubkleuren aan het werk te zien. Na enkele jaren een mooie strijd te zien langs de Leieboorden werd er gesleuteld aan een nieuw parcours. Domein Bergelenput te Gullegem werd het nieuwe decor waar gestreden werd om de zege bij de heren, de dames en de mixed teams.

Bij de heren waren de gedoodverfde favorieten de broers Omey die werden uitgedaagd door het Izegemse EFC-ITC duo Cool-Lagae. De verwachte strijd kwam er ook. Na een wedstrijd van haasje-over spelen moest een hevige eindsprint beslissen over de overwinning. De piste-ervaring van de broeders Omey kwam goed van pas zodat Hans en Henk met de bloemen aan de haal gingen met een luttele drie seconden voorsprong op Hannes Cool en Kasper Lagae. De laatste podiumstek bij de heren was voor Bart Verkaemer en Tim Soenens.

Bij de dames was de strijd al even spannend want de eerste drie teams kwamen binnen de halve minuut van elkaar over de eindstreep gelopen. Uiteindelijk was de overwinning voor het moeder-dochter team van Nancy Vanfleteren en Nele Dequae van NLT. Tweede werden Katia Vandecaveye en Emelie Tack en de derde stek was voor Sofie Declerck met Liesbeth Vandevelde.

Bossuyt Vandevelde RunBike Wevelgem 2017
Lieselot en haar ventje Stijn werden tiende overall (foto: Corry Van Iseghem)

Bij de mixed teams ging de zege overduidelijk naar Lieselot Bossuyt die samen met haar man Stijn Vandevelde de bloemen aan haar thuisclub ETZ kon bezorgen. Op de tweede plaats prijkte eveneens een ETZ-atlete: Joke Coysman samen met Olivier Vandevoorde. De laatste podiumstek was voor het duo Charlotte Ranson en Nikki Debackere.

Bij deze zijn wij van 3athlon.be ook helemaal opgewarmd om jullie terug een jaar lang te voorzien van de nodige commentaar ter plaatse voor het seizoen 2017!

Uitslag Run&Bike Wevelgem