Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Adam en Reding in Trier, Devoldere in Arras en Thijs in Villacidro
Duathlon

Adam en Reding in Trier, Devoldere in Arras en Thijs in Villacidro

 

Reding Adam Trier 2017

Niet alleen in eigen land was het een lekker druk weekend. Er waren dit weekend ook heel wat Belgen actief in het buitenland. Dat leverde drie en geen twee internationale zeges op, zoals we eerder maandagmiddag schreven. Wij brengen je graag een kort overzicht van die buitenlandse topprestaties van Stefanie Adam, Niki Devoldere en Jim Thijs.

Thijs wint wel in Sardinië

We hadden op de social media gezien dat Jim Thijs won in Villacidro. De Belg was effectief de beste in de sprintduatlon in Sardinië, maar bij het zoeken naar een uitgebreid verslag, stootten we op een race report op de facebookpagina van Jimbo. Maar dat verslag kwam van de hand van Erik Van Wijk. Het was dus Erik die 20ste werd, ere wie ere toekomt. En bij deze geven we onze gigantische misser op een veel te drukke dag met plezier en rode kaken toe 😀

Jim Thijs zit in een goede flow. Nadat Jimbo vorige week de opener van het cross duatlon seizoen in Sardinië won, pakte hij (Erik Van Wijk dus) dit weekend een mooie vierde plaats in zijn categorie in de sprintduatlon van Villacidro. “Vandaag meegedaan in de prachtige sprint duatlon in Villacidro. De eerste 5 km begonnen wat moeilijk, maar uiteindelijk wist ik opnieuw een mooi loopritme te vinden. Helaas verlies ik in de wissel weer tijd en enkele plaatsen (nog geen triatlonschoenen en gebrek aan ervaring (huh, Jimbo, geen gebrek aan ervaring, hier had bij ons al een belletje moeten rinkelen ?!). Op de fiets zie ik in de verte een mooi peloton gevormd worden, maar ik sta er volledig alleen voor om het gat dicht te rijden. Halverwege kom ik heel dicht, maar ik kan net niet aansluiten. Daarna blijf ik proberen, maar na 15 van de 20 km beslis ik toch te wachten op de groep achter mij.

Jim Thijs Betta Villacidro 2017

Na een kilometer in de wielen te hebben gereden, spring ik op de laatste klim mee met een aanval om zo als 2de van de groep de wissel in te gaan. De laatste 2,5km lopen is afzien, maar dit is voor iedereen hetzelfde. Gelukkig vind ik toch een redelijk ritme en zo kan ik finishen op plaats 20 en 4e in mijn categorie. Heel hard balen dat ik (door de eerste wissel) niet bij het peloton voor mij kan aansluiten om mee te strijden voor een top 10, maar toch tevreden over het gevoel en de fantastische ervaring!” aldus Jimbo Erik 😉

Jim won dus echt wel:

Adam verpulvert tegenstand in Trier

Stefanie Adam Trier 2017

Nog beter verging het Stefanie Adam en Francois Reding. Onze landgenoten wonnen de cross duatlon van Trier. Francois Reding ging er in de eerste run al meteen hard tegenaan en liep een minuut weg van Xterra-topper Jan Pyott. De Tsjech slaagde er ook in het mountainbiken niet in om het gat te dichten en ook in de tweede run hield Francois moeiteloos stand. Hij won in 1u26’53 met 1’44 voorsprong op Pyott. De Duitser Johannes Albers was derde. Stefanie Adam werd in 1u36’32 dertiende overall. Ze overklaste de andere dames. De Nederlandse Marleen Stroomer, die we ook vaak in ons land aan het werk zien, werd op bijna twintig minuten tweede, vlak voor de Duitse Eva Bittner. Hier vind je de uitslag.

Niki twee dagen op rij in Arras

niki devoldere arras 2017

In Frankrijk trok Niki Devoldere een weekend naar Arras. Op zaterdag won hij er de MTB-race, waaraan ook zijn kinderen in de altijd gezellige kids race deelnamen. Zondag maakte hij er een spannende finale van tijdens de cross duatlon. “Ik wisselde als 15de en reed op de mountainbike naar de eerste plaats. Het werd een thriller in de 2de run, maar ik kon nipt met 15 seconden voorsprong winnen. Bij deze nomineer ik mezelf NIET tot kandidaat BK. Dat ben ik me wel bewust, dat het niveau niet van dien aard was,” besluit Niki al lachend, verwijzend naar de generale repetitie van Seppe Odeyn in Retie. Een uitgebreid verslag vind je op tri-niki.be. De uitslag van Arras vind je hier.