Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thijs en Lauryssen net buiten top-10 in Xterra Malta
Multisports

Thijs en Lauryssen net buiten top-10 in Xterra Malta

Jim Thijs Xterra Malta

Zelden zag een Xterra wedstrijd er zo goed uit voor Jim Thijs als dit weekend in Malta. Jimbo is al een paar weken op dreef in zijn tweede thuisland Sardinië. En ook in Malta ging het aanvankelijk goed, maar een goeie uitgangspositie in het zwemmen en het mountainbiken leidde uiteindelijk tot een elfde plaats. Ook Geert Lauryssen was ontgoocheld. Hij werd door pech achteruit geslagen en werd 12de.

Geert Lauryssen en Xterra… Het was van 2013 geleden dat de 185-Sportoase-Vaillant atleet nog eens aan de start stond in Malta. “Het zwemmen ging me redelijk goed af, maar in het mountainbiken heb ik toch een paar keer de foute lijn aangehouden, vrees ik. Maar liefst negen keer stond ik in de fietsproef aan de kant, vooral door kettingproblemen. Met de vijfde looptijd mag ik alsnog tevreden zijn. Zo eindigde ik 12de algemeen en 9de pro,” aldus Geert, die zich vanaf nu voorbereidt op de 70.3 Ironman van Mallorca in mei.

Geert Lauryssen Xterra Malta

Jim Thijs had een goed zwemnummer. “Ik kwam als zesde uit het water en hield die positie ook vast in het mountainbiken,” legt Jim uit. “Ik had dus alle reden om goedgezind aan het lopen te beginnen, maar de fun hield snel op. Ik probeerde nog, maar slaagde er niet in om dichter te komen op de mannen voor mij en ondertussen werd ik links en rechts voorbijgegaan door achtervolgers. Ik vind Xterra Malta één van de mooiste wedstrijden van het circuit, prima georganiseerd ook. Net daarom ben ik zo teleurgesteld dat er qua resultaat niet meer in zat.”

De winst ging naar een onstuitbare Roger Serrano. De Spaanse topfavoriet haalde het vlot van de Duitser Max Sasserath en de Fransman Francois Carloni. De Nederlander Mark Hamersma, een week geleden nog derde in de Grand Raid Nisramont met Tim Van Hemel, werd knap zevende. Jim Thijs was de achtste pro op de elfde plaats, vlak voor Geert Lauryssen. Die kwam slechts zeven seconden te kort om eerste Belg te worden. 

Maxime Demars was de beste Belgische age grouper met een 28ste plaats, goed voor brons in de M25 categorie. In dezelfde categorie pakte Florian Badoux, organisator van de Xterra Belgium op de Citadel in Namen in juni, de vierde plaats. Hij werd 31ste overall.

Opvallend was ook nog de vierde plaats van de Belgische Emmeline Cartiaux op de sprintafstand. Ze werd 12de overall.

Uitslagen Malta