Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Inge Van den Broeck: “Ik herkende Brownlee pas aan de finish”
Inge Van Den Broeck wint in Spanje (foto: Volta A La Marina)
Nieuws

Inge Van den Broeck: “Ik herkende Brownlee pas aan de finish”

Het zijn drukke tijden voor Inge Van den Broeck. Vorige zondag won ze de vrouwenwedstrijd in de Volta A La Marina. Dit weekend tekent ze present in Kortrijk waar ze met Vuelta Turistica op Velofollies te vinden is. Wij spraken kort met Inge over haar triatlonplannen en haar wedstrijd met Alistair Brownlee. “Ik zat drie kilometer in zijn wiel, maar ik zag pas aan de meet dat het Brownlee was…”

Het feit dat Alistair Brownlee een wielerwedstrijd won in Spanje, kon op flink wat lezers rekenen, al hielp allicht het feit dat een Belgische de vrouwenwedstrijd op haar naam schreef. Inge Van den Broeck geniet een paar dagen later nog even na. “Met de vrouwen mochten we een ronde later starten dan de mannen. Ik heb meteen ingepikt en vond het wiel van Alistair, die toen al aan de leiding lag. Ik heb op de klim geprobeerd om zo lang mogelijk mee te gaan en dat lukte toch een drietal kilometer. Pas aan de finish realiseerde ik me dat het Brownlee was,” lacht Inge.

https://www.instagram.com/p/BsoOJuIHZHZ/

“Vertegenwoordig graag de vrouwen”

De laatste tijd zien we Inge wat vaker op de koersfiets dan op de loopschoenen of in badpak. “Ik heb inderdaad de liefde voor het wielrennen terug gevonden. We hebben tegenwoordig met Vuelta Turistica een ploegje hier en ik vertegenwoordig graag de vrouwen,” vertelt Inge. “De Volta A La Marina is overigens super populair hier, met bijna elke week wedstrijdjes.”

“Leuk triatlon gezelschap”

Het blijft dit seizoen niet bij fietsen alleen voor Inge. “Na de Volta A La Marina loop ik de wedstrijdjes van de 10 x 10 van La Marina. Ook dan zijn er bijna wekelijks loopwedstrijdjes aan de Costa Blanca, ook met een leuk klassement. En vanaf het voorjaar als het hier nog wat warmer wordt, dan plan ik ook een paar triatlonwedstrijdjes in. Ik heb overigens nog leuk triatlongezelschap hier. Jessy Beynaerts en Delphine Vanloot baten in de buurt een Bed & Breakfast uit en helpen ons ook in de zaak. Ze trainen af en toe samen met mij,” aldus Inge.

Inge met onze Gert-Jan in 2018 in Calpe

Je vindt Vuelta Turistica dit weekend op stand 607 op Velofollies.

TBT naar 2015 en de 3quest van Inge

En omdat het vandaag Throwback Thursday is, grijpen we graag nog even terug naar de 3quest van Inge Van den Broeck van 2015, over rijsttaartjes, de vakantiesfeer in Calpe, de boost die Sofie Goos haar gaf en haar ‘Babyblue’ bijnaam.